Υποστήριξη ελληνικής φωνητικής πληκτρολόγησης πλέον και στο Android

03 Οκτωβρίου 2014


Μια πολύ χρήσιμη δυνατότητα έχουν πλέον οι Έλληνες χρήστες κινητών τηλεφώνων που στηρίζονται στην πλατφόρμα του Android, με τη Google να υποστηρίζει πλέον την ελληνική φωνητική πληκτρολόγηση, όπως πρόσφατα και η Apple με την κυκλοφορία του iOS 8.
Για την ενεργοποίηση της δυνατότητας, ο χρήστης θα πρέπει να ακολουθήσει τη διαδρομή Ρυθμίσεις -> Γλώσσα και Εισαγωγή -> Φωνητική Αναζήτηση -> Γλώσσες και από τη λίστα να επιλέξει τα Ελληνικά. Όσοι διαθέτουν αγγλικό μενού, θα βρουν τη σχετική ρύθμιση ακολουθώντας τη διαδρομή Settings -> Language & Input -> Voice Search -> Language, επιλέγοντας φυσικά τα Ελληνικά στο τελευταίο βήμα.

Στη συνέχεια και από τη στιγμή που είναι επιλεγμένη η φωνητική πληκτρολόγηση Google, ο χρήστης μπορεί να πατήσει το εικονίδιο του μικροφώνου που βρίσκεται πάνω στο πληκτρολόγιο της Google και να εκφωνήσει στα ελληνικά το κείμενο που θέλει. Με βάση τις πρώτες μας δοκιμές, η ακρίβεια κυμαίνεται σε υψηλό βαθμό και σίγουρα αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους αγαπημένους τρόπους πληκτρολόγησης σε android smartphones και tablets.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη αφορά αρχικά την υπαγόρευση κειμένου σε οποιοδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο καθώς και στην αναζήτηση μέσω της υπηρεσίας Google Now ενώ η διαθεσιμότητα αναμένεται να γίνει σταδιακά τις επόμενες ημέρες σε όλους τους χρήστες.


Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger