Ο Elon Musk λέει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σαν το ''κάλεσμα του δαίμονα''

25 Οκτωβρίου 2014

Ο co-founder του PayPal και σημερινός CEO των Tesla και SpaceX, Elon Musk έχει κατά καιρούς εκφράσει την άποψη του ότι για να επιβιώσουμε, ως είδος, θα πρέπει να σκεφτούμε
τρόπους να γίνουμε πολυ-πλανητικό είδος (multi-planet species), και όχι το μονο-πλανητικό είδος που είμαστε σήμερα. Θα πρέπει να εποικίσουμε και άλλους πλανήτες, και ο Άρης ενδεχομένως να είναι μία επιλογή.
Ο Elon Musk επίσης έχει εκφράσει εδώ και καιρό την άποψη, ότι ένας τρόπος για να βοηθήσουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον είναι να εκμεταλλευτούμε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και να αφήσουμε το ταχύτερο δυνατό τους υδρογονάνθρακες.

Όσο αφορά στον εποικισμό άλλων πλανητών, ο Musk πρόσφατα μίλησε για τη δημιουργία αποικιών στον πλανήτη Άρη, και διάφορα άλλα πράγματα υπαρξιακής φύσης. Κάποιες τεχνολογίες ωστόσο για τον ίδιο ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για το μέλλον του ανθρώπινου είδους και την επιβίωση του, με τη τεχνητή νοημοσύνη να είναι μέσα σε αυτές.
Να αναφέρουμε ότι Google μετά την εξαγορά της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης DeepMind, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα "συμβούλιο ηθικής", ώστε να αποφασίζει για τα πράγματα που θα μπορεί, και δεν θα μπορεί να κάνει η Google με τη τεχνολογία.
Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο τέτοιες κινήσεις να μην είναι αρκετές για να κρατηθεί η τεχνολογία σε "ράγες" και να μη ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Το γνωστό Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) στο 2014 Centennial Symposium των τμημάτων Αεροναυτικής και Αστροναυτικής είχε καλεσμένο τον Elon Musk, ο οποίος μίλησε για την SpaceX και τα ταξίδια στον Άρη, την Tesla αλλά και για την Τεχνητή Νοημοσύνη, για την οποία προειδοποίησε ότι θα πρέπει να προσέξουμε τον τρόπο που θα προσεγγίσουμε τη τεχνολογία, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πάει κάτι στραβά στο μέλλον.
Η προειδοποίηση του ήταν άμεση και σαφής: "Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη τεχνητή νοημοσύνη. Αν έπρεπε να μαντέψω ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή που υπάρχει, μάλλον είναι αυτή... Με τη τεχνητή νοημοσύνη είναι σαν το κάλεσμα του δαίμονα είπε, θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Σε όλες αυτές τις ιστορίες, υπάρχει αυτός ο τύπος με το πεντάλφα και τον αγιασμό που πιστεύει ότι μπορεί να ελέγξει το δαίμονα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει".

Ο Musk δεν είναι ο μόνος που βλέπει κινδύνους στο μέλλον με τη τεχνητή νοημοσύνη. Πολλοί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους και ζητούν να θεσπιστούν κανόνες, τόσε σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών στις αρχές της χρονιάς πραγματοποίησε μία συνάντηση που είχε ως βασικό θέμα τα "Αυτόνομα Ρομπότ Δολοφόνους" (κάλυψαν θέματα ηθικής φύσης και για το αν τα ρομπότ θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να σκοτώνουν ανθρώπους με λίγα λόγια).
Όσοι θέλετε να δείτε την one-on-one συνέντευξη του Elon Musk στο συμπόσιο πατήστε εδώ.

 Site: SlashGear | insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger