Οι πρόσφατες αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης της Google, πλήττουν τις πειρατικές ιστοσελίδες

24 Οκτωβρίου 2014

Η Google προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε αλλαγές στους αλγορίθμους της μηχανής αναζήτησης της, με σκοπό τον υποβιβασμό εμφάνισης ιστοσελίδων με πειρατικό
περιεχόμενο από την κορυφή των αποτελεσμάτων της, με τις συνέπειες να έχουν γίνει ήδη ορατές.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TorrentFreak, οι κορυφαίες ιστοσελίδες του χώρου έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα από την αλλαγή, με την κίνηση την οποία δεχόντουσαν από τη Google να έχει μειωθεί κατακόρυφα. Μιλώντας με τους διαχειριστές αρκετών τέτοιων ιστοσελίδων όπως το Isohunt, οι διαχειριστές αναφέρουν μείωση έως και 50% σε διάστημα μιας εβδομάδας, κάτι που φανερώνει και το παρακάτω διάγραμμα.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Οι αλλαγές στους αλγορίθμους επηρεάζουν κυρίως ιστοσελίδες οι οποίες έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα για παραβίαση των όρων πνευματικής ιδιοκτησίας σε συνδυασμό με αναζητήσεις χρηστών που περιλαμβάνουν τις λέξεις "download", "watch" και "torrent".

Σε δηλώσεις τους στο TorrentFreak, οι διαχειριστές του Pirate Bay ανέφεραν ότι δε τους απασχολεί η αλλαγή αφού σε κάθε περίπτωση η κίνηση τους ελάχιστα εξαρτάται από τη Google, προσθέτοντας ότι «η αλλαγή αυτή ίσως αποδειχθεί προς όφελος μας από τη στιγμή που θα αυξηθεί η απευθείας πρόσβαση στο site μας από κόσμο που δε θα λάβει ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αναζήτηση του».

Στις αλλαγές που φέρνει ο αλγόριθμος περιλαμβάνεται και η αναζήτηση μουσικών κομματιών, όπου πλέον στην κορυφή των αποτελεσμάτων προκρίνονται νόμιμες υπηρεσίες πώλησης τραγουδιών και όχι πειρατικές ιστοσελίδες.

 Site: TorrentFreak | insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger