Σε δύο εταιρείες σπάει η Hewlett-Packard

06 Οκτωβρίου 2014

Η Hewlett-Packard Co. σύμφωνα με πληροφορίες θα διασπαστεί σε δύο νέες εταιρείες. Η μία θα επικεντρωθεί στην αγορά των υπολογιστών και των εκτυπωτών και η δεύτερη στο τομέα του hardware για επιχειρήσεις και στις υπηρεσίες.
Λέγεται ότι η Dion Weisler θα αναλάβει ως CEO την εταιρεία που θα έχει επίκεντρο τα PCs, ενώ η σημερινή CEO, Meg Whitman θα αναλάβει το τμήμα για τις επιχειρήσεις, αν και θα επιβλέπει και την άλλη εταιρεία ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αν και οι σχετικές πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα και για την HP να ανασυγκροτηθεί, αφού το τοπίο αλλάζει διαρκώς (με τον ρόλο του PC να επαναπροσδιορίζεται).

Σύμφωνα με το re/code, υποθετικά η HP δεν είχε τύχη στις αρχικές συζητήσεις της με τις Dell ή Lenovo για να πουλήσει το τμήμα PC. Επίσης αντιμετώπισε προβλήματα στη προσπάθεια της να κάνει ελκυστικά σε ενδιαφερόμενες εταιρείες τα τμήματα server και υπηρεσιών, ενώ οι συζητήσεις για συγχώνευση με την EMC, που ειδικεύεται στις λύσεις αποθήκευσης, δεν κατέληξαν κάπου.

Ίσως η εταιρεία τελικώς να κατέληξε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, και έφερε στην επιφάνεια το παλιό σχέδιο του πρώην CEO της εταιρείας Leo Apotheker το 2011 –λίγο αργότερα έχασε τη θέση του- που ήθελε να ξεφορτωθεί τα λιγότερο επιτυχημένα προϊόντα, όπως το τμήμα PCs, το webOS κ.ά. Ενδεχομένως, με αυτό το τρόπο να αυξηθούν οι πιθανότητες για μία συγχώνευση με την EMC (και εννοούμε το τμήμα servers κ.λπ).

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger