O σεναριογράφος του Contagion δεν ανησυχεί για τον Ebola αλλά για την εκμετάλλευση του φόβου by Petros Antonakis

19 Οκτωβρίου 2014

Ο Ebola έχει μπει δυστυχώς για τα καλά στη ζωή μας, ένας ιός που έχει αποδειχθεί θανατηφόρος και έχει προκαλέσει ανησυχία σε ολόκληρο τον πλανήτη που προσπαθεί να
βρει τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισής του. Αυτό όμως που ανησυχεί πραγματικά τον Scott Z. Burns, τον σεναριογράφο του Contagion, το καταπληκτικό φιλμ του 2011 του Steven Soderbergh που περιέγραφε μία κατάσταση εξάπλωσης θανατηφόρου ιού που εξολοθρεύει την ανθρωπότητα, δεν είναι τόσο η αντιμετώπιση του ίδιου του Ebola, όσο ο φόβος που δημιουργείται γύρω απ' αυτόν και ο τρόπος που οι πολιτικοί τον εκμεταλλεύονται για να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια. 



Μιλώντας πρόσφατα στο The Wrap, ο Burns υποστήριξε πως η επιστήμη και η έρευνα κάνουν καλά την δουλειά τους όσο αφορά τον Ebola και πως με την κατάλληλη υποστήριξη και χρηματοδότηση, η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη. Την ίδια ώρα όμως που η παγκόσμια ιατρική κάνει το καθήκον της, η παραπληροφόρηση βοηθάει να εξαπλώνεται ο πανικός, πάντα με την βοήθεια της πολιτικής των συμφερόντων. "Αυτό που με τρομάζει περισσότερο από τον Ebola είναι οι κοινότυποι ιοί της ηλιθιότητας, του φόβου και των πολιτικών πρακτικών" θα πει.
Ο Burns φυσικά γνωρίζει τα πράγματα εκ των έσω, αφού είχε κάνει μία εις βάθος έρευνα πριν γράψει το σενάριο του Contagion, θέλοντας να δώσει μία όσο γίνεται πιο ρεαλιστική εικόνα. Έκανε meetings με διακεκριμένους επιστήμονες και ερευνητές της ιατρικής, ενώ είχε μάθε τα πάντα γύρω από τα κυβερνητικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Burns συμπλήρωσε πως παρά την εμπειρία δεκαετιών, τα λάθη που γίνονται το τελευταίο διάστημα δεν δικαιολογούνται και θυμίζουν αρχάριους και φυσικά όταν οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους και το ανάποδο, αυτό δεν βοηθάει καθόλου στο να καλυτερεύει η κατάσταση...
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger