Samsung: Μείωση κερδών κατά 60% για το τρίτο τρίμηνο του έτους

07 Οκτωβρίου 2014

Φουρτούνες για την Samsung προϊδεάζουν τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο τους έτους, με την κορεατική εταιρεία να ανακοινώνει μείωση κερδών κατά 60% σε σχέση με το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την Samsung, τα λειτουργικά κέρδη θα «περιοριστούν» μεταξύ 3.6 και 4 δισ. δολαρίων όταν το 2013 στο ίδιο οικονομικό τρίμηνο η εταιρεία είχε ανακοινώσει κέρδη 9.6 δισ. δολαρίων. Η συγκεκριμένη επίδοση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες ανακοινώσεις των τριών προηγούμενων οικονομικών τριμήνων, φτάνοντας πλέον τα 4 συνεχή οικονομικά τρίμηνα στα οποία τα κέρδη της Samsung παρουσιάζουν μείωση.

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ακόμη στοιχεία, αναλυτές της αγοράς με δηλώσεις τους στη Wall Street Journal και το Bloomberg, αναφέρουν ότι η μείωση κερδών οφείλεται κυρίως στις μειωμένες πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων της εταιρείας όπως το Galaxy S5 όπου η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με τα iPhone της Apple. Η συγκεκριμένη κατηγορία όπως είναι γνωστό προσφέρει και τα μεγαλύτερα κέρδη στις εταιρείες έναντι των οικονομικότερων μοντέλων στα οποία και εκεί η Samsung αντιμετωπίζει μεγάλο ανταγωνισμό κυρίως από κινεζικές εταιρείες όπως η Xiaomi και τη Lenovo.

Τα επόμενα βήματα της κορεατικής εταιρείας περιλαμβάνουν την κυκλοφορία του Galaxy Note 4, το οποίο στη χώρα μας θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη άλλων παράλληλων τομέων που ασχολείται η Samsung όπως αυτό της κατασκευής μνημών, οθονών και επεξεργαστών.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger