Τα SSD της εταιρείας SecureDrives αυτοκαταστρέφονται με ένα απλό SMS

02 Οκτωβρίου 2014


Στην εποχή της NSA και των αποκαλύψεων του Edward Snowden, ποια μέθοδος προστασίας δεδομένων μπορεί να καυχηθεί ότι είναι απολύτως ασφαλής; Ας αφήσουμε την ιδέα του... "offline backup" σε NAS με RAID 10 που βρίσκεται μέσα σε χρηματοκιβώτιο ενός τόνου, πάχους μισού μέτρου, και που προστατεύεται από ανιχνευτή DNA στην άκρη του μυαλού μας για λίγο.
Υπάρχει πάντως μία εταιρεία που υποστηρίζει ότι έχει τη λύση, αν και δεν απευθύνεται σε όλους τους χρήστες. Η SecureDrives δημιούργησε ένα SSD (Solid State Drive) που ενσωματώνει κρυπτογράφηση 256-bit σε επίπεδο hardware αλλά και ταυτοποίηση δύο παραγόντων (2-factor authentication) αλλά αυτά είναι για... ζέσταμα.

Αυτό που καθιστά ξεχωριστή τη σειρά SSD της εταιρείας SecureDrives είναι η δυνατότητα που έχει ο χρήστης να "σβήνει" το GSM-enabled solid state drive εξ' αποστάσεως με ένα απλό μήνυμα από τη συσκευή Token που το συνοδεύει, προκαλώντας fragmentation στα δεδομένα της μνήμης NAND flash της μονάδας αποθήκευσης με ανεπανόρθωτο τρόπο.

Ουσιαστικά, έχουμε να κάνουμε με μία μονάδα αποθήκευσης δεδομένων που μπορεί και "αυτοκαταστρέφει" τα αποθηκευμένα δεδομένα κατά βούληση και εξ' αποστάσεως.
Το ίδιο μπορεί να γίνει και αν κάποιος προσπαθήσει να "μπλοκάρει" το σήμα GSM της συσκευής, αν χρησιμοποιήσει τον κωδικό PIN πολλές φορές ή αν προσπαθήσει να αφαιρέσει τον οδηγό από τον υπολογιστή. Παρανοϊκό; Αν όχι, θα χρειαστεί να επενδύσετε $1650 για να αποκτήσετε το κορυφαίο drive της σειράς Autothysis 128t.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger