Σε ποιους δήμους της χώρας θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για δωρεάν WiFi

20 Οκτωβρίου 2014

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο δημιουργίας για την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο μέσω 304 δημοτικών διαμερισμάτων σε όλη την Ελλάδα, με τις προσφορές για δωρεάν Wi-Fi να ανοίγουν το πρωί της Πέμπτης και αφού γίνει η
αξιολόγηση των εταιρειών που υπέβαλλαν τις προσφορές τους, στην συνέχεια οι ανάδοχοι θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνητικά με την Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Υπολογίζεται ότι έως και τα μέσα του νέου έτους, συνολικά θα υπάρξουν 4.000 hotspot για δωρεάν πρόσβαση στο Ιnternet και έπεται και συνέχεια για το μέλλον. Αθροιστικά, το όλο έργο θα κοστίσει περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ και σε αυτή την δαπάνη συμπεριλήφθηκαν τα έξοδα για την αγορά του προβλεπόμενου εξοπλισμού που θα χρειαστεί, η συντήρηση του δικτύου, το απαραίτητο λογισμικό διαχείρισης και το λειτουργικό κόστος έως και την περίοδο του μήνα Οκτωβρίου του 2015. 

Σταδιακά, θα δούμε ότι δωρεάν Ιnternet θα υπάρχει σε αρχαιολογικούς χώρους, λιμάνια και μαρίνες. 

Προσφορές για το έργο αυτό υπέβαλλαν πέντε μεγάλες εταιρίες, οι οποίες και είναι:

  • ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΤΕΛΕΣΤΩ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ε.Π.Ε.
  • COSMOS BUSINESS SYSTEMS, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
  • ΖΤΕ ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ
  • ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ

Πως θα συνδέονται οι πολίτες, πόση ώρα θα έχουν το δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και σε πρώτη φάση που θα βρουν ισχυρό σήμα για Wi-Fi;

Χρονικό όριο 30 λεπτών προβλέπεται για την διατήρηση της σύνδεσης του κάθε χρήστη, με την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης. Το κάθε σημείο μπορεί να εξυπηρετήσει παράλληλα 40-50 χρήστες. Περιορισμοί και βέβαια υπάρχουν, καθώς με την ταχύτητα να φθάνει τα 1 έως 1,5 Mbps, είναι αδύνατο να δει κάποιος streaming αρχεία, ενώ υπάρχει το κατάλληλο απαγορευτικό μέτρο για την παρακολούθηση ακατάλληλου περιεχομένου. Ωστόσο, δίνεται η επιλογή για άντληση πληροφοριών σχετικά με την περιοχή και την πόλη γενικότερα, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες του δήμου.

Θα υπάρξει και επέκταση αυτού του προγράμματος, με την έννοια ότι σημεία πρόσβαση για ελεύθερη χρήση Wi-Fi θα δημιουργηθούν και σε άλλους δημοσίους χώρους μεγάλων εκτάσεων, όπως χώροι εκδηλώσεων, αθλητικοί χώρου, κ.ά. 

Με μια σας επίσκεψη εδώ, θα μπορέσετε να δείτε την λίστα με όλους τους δήμους από κάθε μέρος της πατρίδας μας που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα (εξαιρείται ο δήμος Αθηναίων, Πολυγύρου, Κορωπίου, Χαλανδρίου, Πετρούπολης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger