Επιθέσεις στα δίκτυα τηλεοπτικών οργανισμών και τραπεζών της Νότιας Κορέας

23 Μαρτίου 2013

Διαδικτυακή επίθεση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα δίκτυα τριών βασικών τηλεοπτικών οργανισμών καθώς και σε δύο τράπεζες της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, η αστυνομία της Νότιας Κορέας διεξάγει έρευνα, εξετάζοντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα, με πιθανότερο σενάριο την πραγματοποίηση στοχευμένηςκυβερνοεπίθεσης.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ταυτότητα των επιτιθέμενων, καθώς και η προέλευση των επιθέσεων<…>
δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Η επίθεση επηρέασε τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών των τηλεοπτικών σταθμών KBS, MBC και ΥΤΝ, καθώς και τις τράπεζες Shinhan και Nonghyup.
Η Σεούλ, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, διεξάγει έρευνες σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της Βόρειας Κορέας στο περιστατικό.
Παρά το γεγονός ότι οι επιθέσεις δεν επηρέασαν τα κυβερνητικά δίκτυα, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας προχώρησαν σε αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας, για την ενίσχυση της κυβερνοάμυνας.
Η Νότια Κορέα έχει κατηγορήσει τη Βόρεια Κορέα για στοχοποίηση των εθνικών της δικτύων μέσω κυβερνο-επιθέσεων πολλές φορές στο παρελθόν. Η Βόρεια Κορέα ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

secnews

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger