Δημοσιογράφος του Reuters κατηγορείται για συνεργασία με τους Anonymous

16 Μαρτίου 2013

Ο Matthew Keys, ένας αναπληρωτής συντάκτης για τα social media του Reuters κατηγορήθηκε για συνωμοσία αφού με τους Anonymous κατάφερε να παραβιάσει την ιστοσελίδα του πρώην εργοδότη του. 

Σύμφωνα με την Huffington Post, ο δικηγόρος του Keys υποστηρίζει ότι ο πελάτης του έκανε απλά “ερευνητική δημοσιογραφία”. “Ο δημοσιογράφος πήγε απλά όπου χρειαζόταν για να καταφέρει να βγάλει μια δημοσίευση στο κοινό. Πήγε στις πιο σκοτεινές γωνίες του Διαδικτύου. 



Τώρα διώκεται γι ‘αυτό,  επειδή απλά προσπάθησε να δημοσιεύσει μια ιστορία τέτοιου είδους, ” αναφέρει ο δικηγόρος του κύριος Jay Leiderman. Οι χακτιβιστές Anonymous φαίνεται επίσης να υποστηρίζουν την περίπτωση του Keys. 

Σε μια δημοσίευση πριν από λίγες ώρες, απείλησαν να διαρρεύσουν τα προσωπικά και τα οικονομικά στοιχεία αρκετών αστυνομικών υπαλλήλων. “Matthew Keys has just been indicted for supposedly sharing admin login details of the Tribune Company with, you guessed it, none other than Hector Xavier Monsegur over two years ago. See a theme developing here yet?” αναφέρουν οι hackres. Από την άλλη πλευρά, η Huffington Post αναφέρει ότι οι αρχές είναι αρκετά σίγουροι για το ότι ο Keys δεν έκανε ερευνητική δημοσιογραφία, αλλά συνεργαζόταν με τους Anonymous.

Ο Keys αποτελεί αντικείμενο έρευνας από το 2010, όταν ο Fox 40 διαπίστωσε ότι τα email του σταθμού είχαν παραβιαστεί. 

Εκείνη την εποχή, ο Keys φέρεται να είχε αλλάξει, τους κωδικούς πρόσβασης στους λογαριασμούς της κοινωνικής δικτύωσης του σταθμού. Διάφορες καταγεγραμμένες συνομιλίες του με τους hackers που υπάρχουν στα χέρια του FBI, δεν φαίνεται να αποδεικνύουν την αθωότητα του Keys αφού περιέχουν συνομιλίες μεταξύ του Keys και διάφορων άλλων χακτιβιστών στο οποίο φαίνεται να τους ενθαρρύνει να κάνουν hacking ορισμένες ιστοσελίδες. Επιπλέον, από το 2011, το όνομα του αναφέρεται δημόσια από γνωστό “καρφί” του FBI και τον εμπλέκει ανοιχτά στην επίθεση εναντίον των LA Times. 

iguru
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger