Το Facebook εξαγόρασε το WhatsApp έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων

20 Φεβρουαρίου 2014

Η δημοφιλής cross-platform εφαρμογή chat WhatsApp εξαγοράστηκε από το Facebook. Η εταιρεία του Mark Zuckerberg συμφώνησε να εξαγοράσει το WhatsApp έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές του Facebook και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά.
Πρόσφατα σε μία έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί σχετικά με εφαρμογές messaging και chat, το WhatsApp αποδείχτηκε ότι ήταν πιο δημοφιλές από τον messenger του Facebook. Σήμερα, το WhatsApp έχει 450 εκατομμύρια χρήστες σε μηνιαία βάση, σε όλες τις mobile πλατφόρμες (Android, iOS, Windows Phone και BlackBerry ενώ είναι διαθέσιμη και σε μερικά Asha και Symbian κινητά).

Το Facebook ξεκαθάρισε ότι ο πυρήνας της εφαρμογής του WhatsApp και ο υπάρχων Facebook Messenger θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα και ως “standalone” εφαρμογές.

Ο Jan Koum, Co-Founder και CEO του WhatsApp θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Facebook. Μέσω του επίσημου blog της εταιρείας του επισήμανε, ότι η εφαρμογή θα μείνει ως έχει, και πως δεν θα υπάρξουν διαφημίσεις να διακόπτουν την επικοινωνία των χρηστών. "Δεν θα ήταν δυνατή η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών", τονίζει, "αν έπρεπε να συμβιβαστούμε στις βασικές αρχές που έκαναν το WhatsApp δημοφιλές".

“Το WhatsApp είναι έτοιμο να συνδέσει 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους. Οι υπηρεσίες που φτάνουν αυτό το ορόσημο είναι ιδιαίτερα πολύτιμες. Γνωρίζω τον Jan για πολύ καιρό και είμαι πολύ ευτυχής που θα συνεργαστώ μαζί του και με την ομάδα του, για να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοιχτό και συνδεδεμένο” ανακοίνωσε ο Mark Zuckerberg.

Να αναφέρουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, οι υπάλληλοι του WhatsApp θα λάβουν ακόμα 45.966.444 μετοχές του Facebook (αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων), ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της συναλλαγής στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

 Site: PhoneArena [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger