Microsoft: «Φλερτάρει» με το Android προς όφελος των Windows Phone (φήμες)

12 Φεβρουαρίου 2014

Πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg ήθελε τη Microsoft να ζητά από την HTC κάτι αναπάντεχο, κάτι που δεν θα περίμενε κανείς πως θα πρότεινε η γνωστή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η Microsoft ζήτησε από την HTC τη δημιουργία συσκευών οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες τόσο με τα Windows Phone όσο και με το Android της Google. Όπως αναφέρουν οι πηγές, ο Terry Myerson, επικεφαλής του τμήματος λειτουργικών συστημάτων της εταιρείας, ζήτησε από την HTC να προσφέρει τα Windows Phone σαν δεύτερη επιλογή στα Android προϊόντα της, με πολύ μικρό έως μηδενικό κόστος. Εντούτοις, οι συγκεκριμένες συζητήσεις αναφέρεται πως βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο, τη στιγμή που δεν έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς τεχνικές λεπτομέρειες του (πιθανού) εγχειρήματος.

Σήμερα όμως, υπήρξε άλλη μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη, γύρω από τη φημολογούμενη «ενασχόληση» της Microsoft με το Android. Σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδαςThe Verge, υψηλόβαθμα στελέχη της Microsoft βρίσκονται αυτόν τον καιρό σε συζητήσεις γύρω από το εάν θα πρέπει να επιτρέψουν την εκτέλεση Android εφαρμογών στα Windows και στα Windows Phone, εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες μέσω των σχετικών ηλεκτρονικών καταστημάτων της εταιρείας. Ο αντίλογος σε μια τέτοια πρόταση αναφέρεται πως είναι ο πιθανός «θάνατος» του οικοσυστήματος των Windows. Σε κάθε περίπτωση, ούτε και για αυτήν την πρόταση έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αν και πρόκειται για κάτι που έρχεται λίγο καιρό μετά τη νέα στρατηγική της Intel, η οποία θα επιτρέψει στους κατασκευαστές υπολογιστών να δίνουν τη δυνατότητα dual boot Windows και Android. Φυσικά, εφαρμογές όπως το BlueStacks επιτρέπουν εδώ και καιρό την εκτέλεση Android εφαρμογών στα Windows.

Και όλα αυτά «κυκλοφορούν» την ώρα που περιμένουμε την έναρξη του Mobile World Congress της Βαρκελώνης, για να δούμε εάν τελικά η Nokia θα κυκλοφορήσει συσκευή (ή συσκευές) με Android και πως ακριβώς θα είναι αυτή, με τις αναφορές να θέλουν την εταιρεία να παρουσιάζει έναν mid-range Nokia X με μια ιδιαίτερα παραμετροποιημένη έκδοση του Android, εξοπλισμένη με τις δικές της εφαρμογές. Κερασάκι στην τούρτα, η εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia από τη Microsoft, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ποια η γνώμη σας; Θα θέλατε να δείτε έναν πειραματισμό - αυτού του τύπου - της Microsoft με το Android και εξοπλισμό των Windows Phone συσκευών με Android εφαρμογές;

[via] - [via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger