Ρίχνουμε ακόμη μια ματιά στον Opera και Opera Next

12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Opera δεν είναι πλέον αυτός που ήξερες, με τις νέες του εκδόσεις στηρίζεται πάνω στον Chrome, κάτι το οποίο τον κάνει ακόμη ποιο γρήγορο και ελαφρύ για κάθε desktop η φορητό υπολογιστή.
Υπάρχουν δύο περιηγητές που προσφέρει η εταιρεία για δωρεάν κατέβασμα, ο κλασσικός και σταθερός Opera και ο Opera Next ο οποίος παίρνει ποιο γρήγορα τις ενημερώσεις, έχει μερικά έξτρα πράγματα επάνω του – αλλά δεν είναι σταθερός. Πλέον υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να εγκαταστήσεις τον συγκεκριμένο περιηγητή, άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η εταιρεία έχει βγάλει τον καλύτερο browser για της mobile συσκευές.
a701970629a711e2a5bc22000a9e2899_7
1.Είναι ελαφρύς περιηγητής για κάθε μηχάνημα
Αν ο desktop η φορητός σου υπολογιστής είναι αρχαίοι και με το ζόρι μπαίνεις σε κανένα Facebook, Youtube κτλ, τότε ο Opera είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις. Είναι ποιο ελαφρείς από τον Google Chrome, έχει το turbo-boost το οποίο τον κάνει ακόμη ποιο γρήγορο και αν επιλέξεις τον σταθερό Opera δεν περιλαμβάνει σελιδοδείκτες, κάτι το οποίο θα σε ωφελήσει τόσο σε χώρο όσο και σε λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα.
2.Νέος σχεδιασμός
Τι κι αν μπορείς να αλλάξεις τα θέματα στους Chrome & Firefox, τι κι αν ενημερώνονται και αλλάζουν κάποια μικρό-πράγματα που και που, κάποια στιγμή όλα τα βαριόμαστε και αναζητάμε για κάτι νέο και ποιο ευχάριστο, κάτι το οποίο μπορούμε να βρούμε στον Opera. Διαφέρει από τους άλλους περιηγητές, τόσο σε όσο αναφορά τον σχεδιασμό του όσο και σε όσο αναφορά τις επιλογές που μας παρέχει. Συν του ότι μπορείς να αλλάξεις την φωτογραφία στα Speed Dial, Dash και Discover.
3.Έχει την καλύτερη αρχική σελίδα
Η νέα αρχική σελίδα του Google Chrome μου την δίνει προσωπικά, είναι άσχημη και καθυστερεί κάποιες φορές να ανοίξει, άλλωστε δεν θέλω να βλέπω το Google όταν ανοίγω τον Chrome αλλά κάτι το οποίο να είναι ελαφρύ και με ωφελεί. Η αρχική σελίδα του Firefox έχει απλά μια αναζήτηση και από κάτω δυο-τρις επιλογές για να μεταφερθείς σε σελίδες της Mozilla, σοβαρό πράγμα. Η αρχική του Opera όμως διαφέρει κατά πολύ, είμαι ελαφριά, όμορφη και σου παρέχει πέντε επιλογές.
  1. Μπορείς να αλλάξεις την background φωτογραφία με όποια άλλη επιθυμείς εσύ.
  2. Σου παρέχει το Speed Dial, οπότε μπορείς να προσθέσεις όσους σελιδοδείκτες θέλεις και να διοργανώσεις τους φακέλουςphoto σου ώστε κάθε φορά που θα ανοίγεις τον περιηγητή σου, να μπορείς να μεταφέρεσαι στην ιστοσελίδα που θέλεις γρήγορα και εύκολα. Τέλος υπάρχουν διάφορα πρόσθετα για το Speed Dial, ένα από αυτά είναι για το Facebook η το Twitter, τα οποία σου δείχνουν αν έχεις ειδοποιήσεις, μηνύματα κτλ.
  3. Σου παρέχει το Stash, στο οποίο μπορείς να προσθέτεις ότι θέλεις με μόλις ένα κλικ και να το βλέπεις οπότε θέλεις. Ας πούμε πως είσαι σε μια σελίδα, και εκείνη τη στιγμή κάτι γίνεται και πρέπει να φύγεις, κάνεις ένα κλικ στο εικονίδιο της καρδούλας και όταν ξανά γυρίσεις απλά πατάς στην κατηγορία Stash στην αρχική σελίδα του περιηγητή και βλέπεις ότι αποθήκευσες με όποιον τρόπο σου αρέσει περισσότερο.
  4. Σου παρέχει το Discover από το οποίο μπορείς να επιλέξεις της κατηγορίες από τις οποίες θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και κάθε φορά που θα ανοίγεις τη συγκεκριμένη καρτέλα θα ενημερώνεσαι από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες του κόσμου για τα τελευταία νέα. Μπορείς να διαλέξεις και την γλώσσα στην οποία θέλεις να εμφανίζονται οι ενημερώσεις, ωστόσο ελληνικά δεν υπάρχουν αλλά σύμφωνα με την εταιρεία σύντομα θα μπουν και αυτά.
  5. Τέλος στην αρχική σελίδα και πάνω από τους σελιδοδείκτες θα βρεις ένα widget της Google με την αναζήτηση, από την οποία μπορείς να αναζητήσεις ότι θέλεις απλά πληκτρολογώντας από εκεί μέσα και χωρίς να χρειάζεται να μπεις πρώτα στο Google.gr.
Μπορεί ο Opera σαν περιηγητής να μην έχει ακόμη τον κόσμο που έχουν οι υπόλοιποι, ωστόσο πέρασε τον Safari και σύντομα θα περάσει και άλλους με την νέα ενημέρωση. Επίσης μπορεί να μην έχει τόσα πρόσθετα όσο έχει ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox, ωστόσο έχει αρκετά τα οποία είναι σημαντικά και οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε. Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, και πιστεύω πως ο Opera με την νέα ενημέρωση που πήρε αξίζει σίγουρα την προσοχή κάθε χρήστη.
Ο Opera είναι διαθέσιμος για Windows, Mac, Linux, Android και iOS (κλικ εδώ).
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger