Samsung: Και με οκταπύρηνη έκδοση το Galaxy S5

26 Φεβρουαρίου 2014

Στην χθεσινή παρουσίαση του Samsung Galaxy S5, πέρα από όλα τα άλλα, εντύπωση έκανε το γεγονός ότι δεν έγινε καμία αναφορά σε δεύτερη έκδοση της συσκευής, όπως συνηθίζουν άλλωστε οι Κορεάτες, με επεξεργαστή Exynos, κατασκευής της ίδιας της εταιρίας.

Έτσι, η επίσημη παρουσίαση έδειξε στο κοινό μια έκδοση της συσκευής που διαθέτει SoC Qualcomm Snapdragon 801 (MSM8974AC) με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,5 GΗz. Τελικά όμως, η Samsung, λίγο αργότερα, μέσω μιας γραφικής απεικόνισης χαρακτηριστικών στην ιστοσελίδα της, αποκάλυψε ότι θα υπάρχει και μια έκδοση της συσκευής που θα φοράει οκταπύρηνο επεξεργαστή της οικογένειας Exynos.

Επίσημη, ανακοίνωση της συγκεκριμένης συσκευής δεν υπάρχει ακόμα, οπότε δεν είναι σίγουρο αν αυτός ο επεξεργαστής θα είναι ο Exynos 5, με το σχήμα ARM big.LITTLE, ή ένας «πραγματικός» οκταπύρηνος, σαν αυτόν που έχει κατασκευάσει η MediaTek. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη γραφική απεικόνιση παρουσίαζε τον επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,1 GHz, χαμηλότερα δηλαδή από τον Qualcomm της άλλης έκδοσης. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι δυο εκδόσεις δείχνουν ίδιες και το μόνο που αλλάζει είναι ότι η οκταπύρηνη έκδοση θα διατεθεί σε συγκεκριμένες αγορές, που όμως ούτε και αυτές έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Τέλος, άλλο ένα ζήτημα που απαντήθηκε, από hands-on και φωτογραφίες αργά χθες το βράδυ, έχει να κάνει με το ερώτημα γύρω από το πόσο ελεύθερο εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο έρχεται η έκδοση των 16 GB, «out of the box». Η απάντηση είναι, περίπου, 8,4 GB, όταν για παράδειγμα το 16αρι Nexus 5 έρχεται με 12,16 GB ελεύθερα. Παρόλα αυτά, είναι λογική διαφορά, μιας και εκτός από τα 3,84 GB που καταναλώνουν οι εφαρμογές του Android, στο S5 υπάρχουν άλλα 3,76 GB «πιασμένα» από το TouchWiz και το υπόλοιπο λογισμικό της ίδιας της Samsung. Φυσικά, και αυτό είναι ένα θέμα, αλλά δεν αναμένεται να αποτελέσει αξεπέραστο εμπόδιο, μιας και το S5 δέχεται επέκταση μνήμης, έως και 64 GB, μέσω microSD.

Για όλες τις εξελίξεις στο Mobile World Congress 2014 μπορείτε να παρακολουθείτε την ειδική ενότητα μας.

[via] - [via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger