Το iPhone του Oscar Pistorius στο αρχηγείο της Apple για ξεκλείδωμα

04 Μαρτίου 2014

Τρεις ερευνητές της αστυνομίας, από την Νότια Αφρική, δίνουν μάχη ενάντια στο χρόνο για να εξασφαλίσουν εξαιρετικής σημασίας πληροφορίες από το iPhone 5 του Oscar Pistorius πριν από τη δίκη του, που ξεκινά σήμερα Δευτέρα. Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στα κεντρικά..
..γραφεία της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια, αναζητώντας βοήθεια, από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας, για να σπάσουν τον κωδικό της συσκευής, καθώς οι εισαγγελείς θέλουν να έχουν πρόσβαση στα SMS και τα μηνύματα WhatsApp του κατηγορουμένου ως αποδεικτικά στοιχεία για τη δίκη.

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής αγωνίζεται για να καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στο συγκεκριμένο τηλέφωνο εδώ και μήνες, χωρίς επιτυχία. Ο λόγος γίνεται για μία από τις πολλές συσκευές που βρέθηκαν στην βίλα του αθλητή στην Πρετόρια το βράδυ της δολοφονίας της φίλης του, Reeva Steenkamp. Νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, αξιωματικοί του FBI έκαναν ότι ήταν δυνατό για να εξασφαλίσουν από την Apple την έγκριση της στο αίτημα, των νοτιοαφρικάνικων αρχών, για βοήθεια.

Ο ίδιος ο Pistorius ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τον κωδικό ξεκλειδώματος της συγκεκριμένης συσκευής, ενώ παράλληλα σε μια άλλη συσκευή, που βρέθηκε στο σημείο του φόνου, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ο αθλητής είχε πρόσβαση σε σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, τη νύχτα της δολοφονίας. Το τηλέφωνο μάλιστα δίνει ακόμα πιο ακριβή στοιχεία, αποκαλύπτοντας ότι παρακολουθούσε το συγκεκριμένο υλικό, ενώ η Steenkamp ήταν παρούσα στο κτίριο, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Το στοιχείο αυτό μάλιστα οδηγεί στο να σχηματιστεί μια εικόνα για την υπόθεση που έρχεται σε άμεση αντίθεση με εκείνη που θέλει να παρουσιάσει ο αθλητής ότι ήταν ένα ζευγάρι ερωτευμένων που περνούσαν το χρόνο τους μαζί.

Ο κατηγορούμενος αθλητής άλλωστε έχει παραδεχτεί ήδη ότι πυροβόλησε την κοπέλα του πίσω από την πόρτα του μπάνιου, ισχυριζόμενος όμως ότι το έκανε χωρίς να έχει οπτική επαφή και νομίζοντας ότι ήταν κάποιος εισβολέας. Οι εισαγγελείς, παρόλα αυτά, φαίνονται πεπεισμένοι από τα στοιχεία ότι ο πυροβολισμός επήλθε μετά από έναν έντονο καβγά.

Το γεγονός πάντως ότι ακόμη και η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να παρακάμψει τον κωδικό κλειδώματος είναι μία ακόμη απόδειξη για την ασφάλεια των iPhone. Ίσως βέβαια, τα όργανα επιβολής του νόμου να είχαν μεγαλύτερη τύχη με ένα iPhone 5s, καθώς εκεί τα πράγματα είναι πιο απλά. Το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν να βγάλουν μια δικαστική εντολή, για να χρησιμοποιήσουν ένα δακτυλικό αποτύπωμα του κατηγορουμένου και να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνο.


[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger