Larry Page: Τα ρομπότ θα πάρουν δουλειές από τους ανθρώπους, αλλά το κόστος ζωής θα είναι πολύ μικρότερο

02 Νοεμβρίου 2014


Μιλώντας αυτή την εβδομάδα για το μέλλον της Google και για τον τεχνολογικό κόσμο γενικότερα, ο Larry Page, co-founder και CEO της Google έκανε μερικά ενδιαφέροντα
σχόλια για τον τρόπο που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε στο μέλλον.
Καταρχήν δεν θα εργαζόμαστε κάπου ή πάνω σε κάτι που δεν μας αρέσει. Επιπλέον δεν θα κάνουμε ταπεινές δουλειές, που θα μπορούσαν να κάνουν για παράδειγμα τα ρομπότ. Η Τεχνητή Νοημοσύνη, λέει ο Larry Page, θα αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα, ανάμεσα στους δύο παράγοντες κλειδιά που θα αλλάξουν τη κοινωνία μας.

Ο ένας είναι ότι τα ρομπότ θα πάρουν τη θέση εργατών σε δουλειές που δεν θα ήθελαν να βρίσκονται. Και η δεύτερη μεγάλη αλλαγή θα έρθει με τη σημαντική μείωση στις τιμές των καταναλωτικών προϊόντων ή και των ακινήτων που θα συμβάλουν στο χαμηλότερο κόστος ζωής. Επομένως ενώ οι άνθρωποι θα αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται, θα διαπιστώσουν ότι τα πράγματα θα έχουν γίνει επίσης πιο προσιτά.

Τα παραπάνω προέρχονται από ένα άρθρο των Financial Times, που ο CEO της Google δήλωσε: "Πιστεύω ότι τα πράγματα που θέλεις, για να ζήσεις μία άνετη ζωή, θα γίνουν πολύ, πολύ φθηνότερα". Επίσης τόνισε ότι οι νέες τεχνολογίες θα κάνουν τα πράγματα που αγοράζουμε φθηνότερα και πως θα ζούμε πιο άνετα ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει πραγματικότητα μόλις η Τεχνητή Νοημοσύνη εξελιχθεί σημαντικά και τα ρομπότ θα είναι σε θέση να αναλάβουν αρκετές δουλειές που κάνουν άνθρωποι σήμερα.



Δημοσιευμένη Εικόνα

Ο Page είπε ότι το 90% των ανθρώπων "δεν θα ήθελαν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν σήμερα" αν υπήρχε η δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. "Η ιδέα ότι όλοι πρέπει να κάνουν δουλικά τη δουλειά τους, και να την κάνουν αναποτελεσματικά μόνο και μόνο για να κρατήσουν τη δουλειά τους, δεν έχει κανένα νόημα για μένα. Δεν μπορεί αυτή να είναι η σωστή απάντηση" είπε ο Page.

"Ακόμα και αν υπάρξει μία διαταραχή στις δουλειές των ανθρώπων για ένα μικρό διάστημα, αυτό αναμένεται να εξισορροπηθεί από τη μείωση του κόστους των πραγμάτων που χρειαζόμαστε, το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και δεν το συζητάει κανείς" συμπλήρωσε. "Χάρη στις νέες τεχνολογίες, οι επιχειρήσεις" που θα δημιουργούν αυτά τα πράγματα "θα είναι όχι 10%, αλλά 10 φορές πιο αποτελεσματικές".

 Site: SlashGear
 Site: The Financial Times | insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger