Samsung Galaxy Alpha hands-on review: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

02 Νοεμβρίου 2014

Υπό άλλες συνθήκες, το Samsung Galaxy Alpha δε θα ήταν κάτι το ιδιαίτερο, απλώς ένα ακόμη smartphone με πολύ καλά specs από τη δημοφιλή σειρά της εταιρείας. 

Ωστόσο, είναι το πρώτο Galaxy με εκτενή χρήση μετάλλου, εξωτερικά, κάτι το οποίο
εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως ζητούσαν επιτακτικά εδώ και χρόνια. Θα δημιουργήσει μια νέα "τάση" εντός της οικογενείας του;




Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  • Διαστάσεις: 132,4 x 65,6 x 6,7 mm
  • Βάρος: 115 γρ.
  • Οθόνη: 4,7” Super AMOLED (720x1280 pixels)
  • Επεξεργαστής: Exynos 5 Octa 5430 8-Core (4-core 1,8GHz Cortex-A15 & 4-core 1,3GHz Cortex-A7)
  • Μνήμη: 2GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου
  • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G Cat 6., Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-dual band-Wi-Fi hotspot-Wi-Fi Direct-DLNA, Bluetooth v4.0-A2DP-EDR-LE, NFC, USB v2.0-OTG, GPS-GLONASS (με A-GPS)
  • Λειτουργικό: Android 4.4.4
  • Κάμερα: 12 MPixel με LED flash, HDR, λήψη 1080p video στα 30/60 FPS, 4K στα 30 FPS, slow-motion 720p, εμπρόσθια 2,1 MPixel (1080p).
  • Μπαταρία: 1.860mAh
  • Ειδικά χαρακτηριστικά: nano-SIM, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, αισθητήρας παλμών καρδιάς
  • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, ακουστικά

galaxy alpha (1)

Κατασκευή και σχεδίαση
Προφανώς, θα εστιάσουμε στο αλουμίνιο που περιβάλλει το Galaxy Alpha, είναι το πρώτο Galaxy, το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί «μεταλλικό» και ήμουν εξ’αρχής περίεργος για το αν η Samsung θα τα καταφέρει χωρίς να το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Εν τέλει, δεν το τράβηξε στο άλλο άκρο, δηλαδή δεν έκανε το Alpha πλήρως μεταλλικό, αλλά περιορίστηκε στο «πλαίσιο» της συσκευής, με το πίσω μέρος να παραμένει πλαστικό, θυμίζοντας το S5 σε ένα βαθμό (αν και δεν είναι ακριβώς ίδια η υφή του και η εμφάνισή του). Το αλουμίνιο γίνεται πιό χοντρό στο πάνω και το κάτω μέρος της συσκευής, χωρίς να σχηματίζει μεγάλες γωνίες, πάντως, ενώ διακόπτεται από δύο λεπτές, λευκές λωρίδες που διευκολύνουν τη συνδεσιμότητα.

galaxy alpha (7)galaxy alpha (5)

Αν ήταν μεγαλύτερο σε διαστάσεις το Alpha, θα ήταν δύσκολο στο χείρισμο με το ένα χέρι, αφού ακόμη και σαν 4,7άρι, γλιστράει ελαφρώς και τα πλήκτρα είναι τοποθετημένα ψηλά, έτσι τα φθάνει κάπως δύσκολα ο αντίχειρας και ο δείκτης του -δεξιού- χεριού. Το καλό είναι ότι αφήνει ποιοτική αίσθηση στο χέρι και έχει πολύ μικρό βάρος, αλλά και μικρό πάχος! Το διπλό πλήκτρο έντασης είναι διαχωρισμένο και έχει καλό feedback, μαζί με το power/lock πλήκτρο, ενώ αξίζει να πούμε ότι η κάμερα προεξέχει αισθητά από το πίσω μέρος, στην προσπάθεια να παραμείνει λεπτή η συσκευή.

galaxy alpha (4)galaxy alpha (3)

Λειτουργικότητα και hardware
Μπορεί να είναι κάπως...μικρό στο μάτι, αλλά μέσα του κρύβει πολύ ισχυρό hardware! Η οθόνη είναι φυσικά Super AMOLED με ανάλυση 720p, που όμως δεν φαίνεται μικρή με διαγώνιο 4,7 ιντσών. Από απεικόνιση τα πάει εξαιρετικά, ενώ υπό ήλιο θα ζοριστείτε λίγο, αλλά θα την διακρίνετε εν τέλει με τη φωτεινότητα στο “max”. Στα ενδότερα βρίσκουμε 2GB RAM και τοοκταπύρηνο Exynos 5430 (στη συσκευή που είχαμε στα χέρια μας), με το Mali T-628 GPU. Ο συνδυασμός του χαρίζει πολύ υψηλές επιδόσεις, τόσο σε real-life λειτουργία, όσο και στα συνθετικά μετροπρογράμματα. Διαθέτει και αρκετές από τις λειτουργίες (σε επίπεδο software)των high-end Galaxy μοντέλων, για να λύσει τα χέρια του χρήστη, όπως και εφαρμογές τύπου S Voice και S Health φυσικά. «Παρών» δηλώνει και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κεντρικό πλήκτρο, αλλά και ο αισθητήρας παλμών κάτω από το LED flash, δίπλα στην κάμερα, ο οποίος λειτουργεί γρήγορα και με ακρίβεια. Αυτό που λείπει είναι το IR blaster, αλλά μάλλον δευτερεύον για τους περισσότερους. Ωστόσο, η απουσία MHL για την έξοδο εικόνας είναι κραυγαλέα, ενώ κάποιοι θα ψάχνουν αδίκως το FM radio.

galaxy alpha (6)galaxy alpha (8)

Σε γενικές γραμμές το Galaxy Alpha δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από το S5, αν εξαιρέσουμε τη μικρότερη οθόνη και ανάλυση. Θα μου πείτε, υπάρχει και το Galaxy S5 mini, πλέον, αλλά επειδή το έχω και αυτό στα χέρια μου τούτες τις μέρες, διαφοροποιείται σημαντικά τόσο από πλευράς hardware (κατώτερο), όσο και κατασκευαστικά, με πλεονέκτημά του τη μεγαλύτερη μπαταρία. Περισσότερα στο hands-on review του που θα ακολουθήσει εντός των ημερών.

galaxy alpha antutugalaxy alpha menu 2galaxy alpha menu 3galaxy alpha menu 4galaxy alpha menu

Κάμερα, ήχος, αυτονομία
Την κάμερα του Galaxy Alpha την βλέπουμε πρώτη φορά σε Samsung μοντέλο, αφού έχει αισθητήρα των 12 MPixel και όχι των 13. Διαθέτει τα γνωστά μας, από το Galaxy S5, modes, έχει HDR και μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS αλλά και 1080p στα 60 FPS, όπως και slow-motion 720p, σε διάφορες «αργές» ταχύτητες. Δείτε παρακάτω τα δείγματα φωτογραφιών και video και θα καταλάβετε πως πρόκειται για μια πολύ καλή κάμερα που κοιτά στα μάτια τον high-end ανταγωνισμό των 13 και 20 MPixel, τόσο με τις δυνατότητές όσο και με την ποιότητα των λήψεών της. Ωστόσο, σημειώνουμε πως το slow-motion video είναι στην 4x αργή ταχύτητα, ενώ υπάρχει και 8x αλλά με μικρότερο framerate (15 FPS), όπως θα δείτε παρακάτω, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η ποιότητα ήταν κατώτερη απ'ότι θα θέλαμε. Επίσης, υπάρχει περιορισμός 4 λεπτών λήψης στο 4Κ video, αλλά από την άλλη η Samsung "επανορθώνει" με τα 256Kbps του bitrate του ληφθέντος ήχου στα video. Η εμπρόσθια κάμερα είναι αρκετά καλή με ανάλυση 2,1 MPixel ενώ το φλας του Alpha είναι single-LEDμεν, επαρκώς ισχυρό για τις περισσότερες περιπτώσεις δε.

galaxy alpha (2)
galaxy alpha (11)
galaxy alpha camera (6)
galaxy alpha camera (1)
galaxy alpha camera (2)
galaxy alpha camera (3)
galaxy alpha camera (4)
galaxy alpha camera (5)
galaxy alpha camera

Το ηχείο έχει φύγει (επιτέλους) από το πίσω μέρος της συσκευής, κάτι που προσωπικά περίμενα χρόνια να κάνει η Samsung, φαντάζομαι και πολλοί από εσάς. Έχει πάει στο κάτω μέρος της συσκευής, δεξιά της microUSB θύρας και έχει ικανοποιητικότατη ένταση και καθαρότητα, με μόνο μειονέκτημα το ότι μπορεί να το καλύψετε με το δείκτη του δεξιού σας χεριού, όταν κρατάτε τη συσκευή σε landscape mode για να δείτε ένα video ή να παίξετε ένα παιχνίδι. Καθώς το Alpha γλιστράει, πρέπει να το κρατάτε καλά και μοιραία το δάκτυλο καλύπτει λιγότερο ή περισσότερο το ηχείο, οπότε θα πρέπει να το έχετε διαρκώς στο νού σας ώστε να μη συμβαίνει.
Η μπαταρία των 1860mAh φάνταζε μικρή από τη στιγμή που την είδαμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά και όσο κι αν προσπάθησε η Samsung να «κρύψει» το μέγεθός της, αυτό φαίνεται στην αυτονομία. Τα power-saving και ultra-power saving modes θα βοηθήσουν αρκετά την κατάσταση, αλλά σε καμία περίπτωση μη περιμένετε ατέλειωτες ώρες χρήσης. Έχειπολύ μικρή κατανάλωση σε standby mode αλλά μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Alpha «σοβαρά», έστω και με μέτρια φωτεινότητα, το ποσοστό κατρακυλάει. Αναμείνατε γύρω στις 4-5 ώρες συνεχούς χρήσης και δύσκολα θα βγάλετε ένα απαιτητικό 24ωρο με μια φόρτιση.

galaxy alpha (10)galaxy alpha (9)

Το Samsung Galaxy Alpha είναι η μεταλλική ναυαρχίδα που όλοι οι φίλοι της εταιρείας ήθελαν, αλλά...χωρίς να είναι! Η Samsung εσκεμμένα το περιόρισε στις 4,7 ίντσες προκειμένου να μην «μπερδέψει» τους χρήστες και την αγορά και για να μη στερήσει πωλήσεις από το S5, ενώ λειτουργεί ελαφρώς και σαν «πείραμα». Εξαιρώντας την οθόνη και τη μικρή μπαταρία, πρόκειται για ένα smartphone με κορυφαία specs που δε θα σας απογοητεύσει σε καμία περίπτωση, ό,τι κι αν θέλετε να κάνετε με αυτό. Για συσκευή 4,7 ιντσών η τιμή είναι πολύ υψηλή (€699), αλλά είναι κάτι το διαφορετικό και αρκετοί είναι αυτοί που ήδη το καλοβλέπουν. Ίσως, αν πάει καλά, να δούμε περισσότερα μεταλλικά Samsung στο μέλλον!

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger