Ισπανία: Έως 6 χρόνια φυλάκιση για διαχειριστές ιστοσελίδων με πειρατικό περιεχόμενο

21 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ισπανία προχώρησε στη ψήφιση νόμου με τον οποίο ιδιοκτήτες ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν συνδέσμους προς πειρατικό περιεχόμενο, θα μπορούν να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής ακόμα και για 6 χρόνια.
Η κίνηση αυτή της ισπανικής κυβέρνησης εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να
αφαιρεθεί η χώρα από τη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών η οποία περιλαμβάνει χώρες  όπου τα πνευματικά δικαιώματα παραβιάζονται περισσότερο. Οι χώρες που βρίσκονται σ' αυτή τη λίστα αντιμετωπίζουν μια σειρά εμπορικών κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες με πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Η τροποποίηση η οποία εγκρίθηκε από την κυβέρνηση, αφορά μόνο όσους προσπαθούν να βγάλουν χρήματα με το να παρέχουν συνδέσμους σε υλικό με πνευματικά δικαιώματα όπως ταινίες, μουσική κ.α. Η συγκεκριμένη αλλαγή δεν αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης αλλά ούτε και τα p2p δίκτυα τα οποία δεν επηρεάζονται από τις αλλαγές.

Μέχρι πρότινος η Ισπανία μπορούσε να τιμωρήσει αυτούς που αντέγραψαν και στη συνέχεια διέθεσαν πειρατικό υλικό όχι όμως ιστοσελίδες με τα ίδια links.

 Site: Reuters via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger