12χρονος δηλώνει ένοχος για hacking σε κυβερνητικά sites

27 Οκτωβρίου 2013

Το hacking γνωρίζουμε ότι δεν αφορά μόνο τους ενήλικους, αν και η είδηση ότι 12χρονος από το Μόντρεαλ δήλωσε ένοχος για μη εγκεκριμένη πρόσβαση σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, δημιουργεί σίγουρα εντυπώσεις.
Χωρίς φυσικά να έχει γίνει το όνομα του γνωστό, ο 12χρονος δήλωσε στην αστυνομία ότι
αντάλλαξε πληροφορίες με μέλη της ομάδας των Anonymous με αντάλλαγμα....videogames κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα πίσω από τις ενέργειες του.

Ο 12χρονος hacker παραδέχτηκε ότι παραβίασε και άλλες ιστοσελίδες εκτός των κυβερνητικών όπως της αστυνομίας του Μόντρεαλ, του ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Κεμπέκ και της κυβέρνησης της Χιλής. Οι επιθέσεις του περιλαμβάνουν τη μέθοδο DDOS για να προκαλέσουν πρόβλημα στους servers της ιστοσελίδας ώστε αυτή να μην είναι προσβάσιμη, αλλά και την αλλαγή εμφάνισης της με προθήκη κειμένου και πρόσβασης σε πληροφορίες χρηστών της.

Το δικαστήριο εκτιμά ότι το κόστος των ζημιών που προκάλεσε το hacking του 12χρονου κυμαίνεται στα 60.000 με την ποινή του να αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

 Site: TheVerge via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger