Τι καινούριο φέρνει το Android 4.4 KitKat

31 Οκτωβρίου 2013

Η νέα έκδοση του Android, η 4.4 KitKat την οποία είχε προαναγγείλει η Google, παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγη ώρα από την εταιρεία παράλληλα με το Nexus 5, το πρώτο smartphone το οποίο την περιλαμβάνει.
Όπως αναφέρει η Google, η νέα έκδοση του Android είναι βελτιστοποιημένη για πολύ
φθηνά smartphones, στην προσπάθεια της Google να επεκτείνει την κυριαρχία του Android «σε ένα ακόμη δισεκατομμύριο κόσμο» με βλέψεις στις αναπτυσσόμενες αγορές και σε συσκευές με 512mb RAM.

Πάντως στο Android 4.4 βλέπουμε σημαντικά νέα χαρακτηριστικά και για τις υπάρχουσες συσκευές αλλά και τις μελλοντικές που θα το ενσωματώνουν. Μερικά από αυτά είναι τα εξής

  • Το εξώφυλλο του άλμπουμ εμφανίζεται πλέον και στην οθόνη κλειδώματος όσο γίνεται αναπαραγωγή μουσικής ενώ ο χρήστης μπορεί να αλλάξει κομμάτι χωρίς να ξεκλειδώσει το smartphone.
  • Νέος launcher με τη μπάρα που περιέχει τα πλήκτρα ελέγχου να είναι πλέον διαφανής, όπως και η μπάρα ειδοποιήσεων
  • Μόλις ανοίξετε μια εφαρμογή που καταλαμβάνει την πλήρη οθόνη, η μπάρα πλοήγησης και η μπάρα ειδοποιήσεων εξαφανίζονται πλέον τελείως
  • Νέος dialer που περιλαμβάνει αναζήτηση στο web. Για παράδειγμα με το να πληκτρολογήσετε την ονομασία μιας εταιρείας για την οποία δε γνωρίζεται το τηλέφωνο της, θα γίνει αναζήτηση στη βάση δεδομένων των Google Maps ανάλογα με την περιοχή σας.
  • Ανανεωμένο Hangouts το οποίο ενσωματώνει πλέον και SMS υποστήριξη ενώ μέσω του πλήκτρου Places μπορείτε να γνωστοποιήσετε με ένα απλό πάτημα, την ακριβή σας θέση.
  • Η εφαρμογή της κάμερας παραμένει ίδια, με την προσθήκη όμως της λειτουργίας HDR+. Κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας, η πλατφόρμα αποθηκεύει πολλαπλές φωτογραφίες και επιλέγει τα καλύτερα μέρη από καθεμία για να συνθέσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Η δυνατότητα αυτή θα διατίθεται αρχικά στο Nexus 5.
  • Υποστήριξη ασύρματης εκτύπωσης με υποστήριξη των Google Cloud Print εκτυπωτών και νέων μοντέλων της HP
  • Η αναζήτηση της Google βρίσκεται πλέον σε κάθε homescreen. Υποστηρίζει το "hotwording" όπου με φωνητική εντολή "Okay Google", μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση όπως και στα Google Glass.
  • To Google Now είναι πλέον προσβάσιμο με swipe από την αριστερή πλευρά της οθόνης ενώ έχει βελτιωθεί σημαντικά στην αναγνώριση νέων ερωτήσεων που του απευθύνεται, εμφανίζοντας και νέες σχετικές κάρτες. Για παράδειγμα μπορεί να αναγνωρίσει αν το Walking Dead είναι ένα μια από τις αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές του χρήστη και να εμφανίσει σχετικά άρθρα ενώ πιο σημαντική είναι η δυνατότητα να σας ενημερώνει για νέα άρθρα που "ανέβηκαν" στο αγαπημένο σας site όπως το insomnia :-)
  • Στα αποτελέσματα αναζήτησης περιλαμβάνονται πλέον και απευθείας σύνδεσμοι για εφαρμογές και όχι απλά αναφορά σε εφαρμογή.
Το Android 4.4 KitKat θα διατεθεί πολύ σύντομα για το Nexus 4, Nexus 7, Nexus 10 καθώς και για την Developer έκδοση του Galaxy S4 και HTC One.


 Site: Android Blog
 Site: Nexus 5
 [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger