Assassin’s Creed IV: Black Flag Review

30 Οκτωβρίου 2013

Το Assassin’s Creed IV: Black Flag είναι το τέταρτο επίσημο κεφάλαιο της ομώνυμης σειράς και το έκτο συνολικά παιχνίδι που έχει κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες. Πέρυσι, η Ubisoft ικανοποίησε εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο όταν αποφάσισε να ξεκολλήσει επιτέλους από τα sequels του
Assassin’s Creed II και μας παρουσίασε το Assassin’s Creed III, έναν τίτλο με καινούριο πρωταγωνιστή και πολλά νέα στοιχεία. Εφόσον είδε ότι αυτή η τακτική πέτυχε, σκέφτηκε να την επαναλάβει κι έτσι φέτος μας προσφέρει άλλον έναν αξιόλογο τίτλο, το Assassin’s Creed IV: Black Flag.

Το νέο δημιούργημα της Ubisoft Montreal αποτελεί prequel του περσυνού Assassin’s Creed III. Όπως είναι γνωστό, κάθε σωστή εταιρία φροντίζει να κυκλοφορήσει αρκετά in-game screenshots, concept art φωτογραφίες και τρέιλερ για να αυξήσει το hype μερικούς μήνες πριν την κυκλοφορία του νέου της τίτλου . Η Ubisoft λοιπόν που έχει αδιαμφησβήτητα κορυφαίους επαγγελματίες, μας «βασάνιζε» τόσο καιρό αφού μας αποκάλυπτε σιγά-σιγά νέα στοιχεία για το νέο Assassin’s Creed. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι θα έχουμε νέο πρωταγωνιστή, η θεματολογία θα αλλάξει από ινδιάνους σε πειρατές και ένας τεράστιος χάρτης της εποχής θα μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε. Το Assassin’s Creed IV: Black Flag κυκλοφορεί από σήμερα και εμείς φροντίσαμε να δοκιμάσουμε όλα τα στοιχεία του εις βάθος ώστε να σας τα παρουσιάσουμε.


"Προσλαμβάνεσαι πειρατή"

Μέχρι στιγμής, η ιστορία του Assassin’s Creed είχε δύο σκέλη. Το πρώτο από αυτά αφορούσε τον Desmond Miles ο οποίος ζει στην σύγχρονη εποχή και είναι απόγονος κάποιων πολύ σημαντικών assassins. Το δεύτερο μέρος της πλοκής είχε να κάνει με τον assassin πρόγονο του Desmond και τις περιπέτειές του! Εσείς μπορούσατε να χειριστείτε τον Desmond αλλά και τον assassin πρόγονο εναλλάξ όταν σας το επέτρεπε το παιχνίδι.

Τώρα όμως μετά από πέντε τίτλους Assassin’s Creed, ξεχάστε τον Desmond αφού δεν θα είναι πια ο ήρωας που θα ελέγχετε. Στη θέση του, θα χειριστείτε έναν υπάλληλο που προσλήφθηκε από την Abstergo Corp, την εταιρία που θέλει τις αναμνήσεις του Desmond. Στόχος σας είναι να κοιτάξετε στον υπολογιστή σας τις αναμνήσεις του Desmond από έναν άλλο πρόγονό του -τον Edward Kenway- και να τις δώσετε στην εταιρία. Οι κινήσεις σας ως υπάλληλος της Abstergo Corp θα είναι περιορισμένες και το gameplay εκτός του υπολογιστή σας, με εξαίρεση τις βόλτες στο κτήριο της εταιρίας, είναι σχεδόν μηδαμινό.Παράλληλα, θα ελέγχετε τον Edward Kenway αφού αυτός είναι ο κεντρικός πρωταγωνιστής του Black Flag.

Ο Edward Kenway είναι ένας πειρατής ο οποίος προσπαθεί να αναλάβει οποιαδήποτε δουλειά έχει σχέση με καράβια για να αποκτήσει περιουσία. Μετά από ένα ναυάγιο, η ζωή του θα αλλάξει αφού θα βρει έναν τρόπο για να ενταχθεί και αυτός στην οικογένεια των assasins. Οι ικανότητές του με το σπαθί, τα όπλα και το τρέξιμο είναι ήδη αρκετά ικανοποιητικές όπως άλλωστε αρμόζει στους πειρατές, έτσι δεν θα του είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί στις νέα του οικογένεια, αυτή των assassins. O Edward είναι ο πατέρας του Haytham και παππούς του Connor ή αλλιώς Ratonhnhaké:ton, πρωταγωνιστή του Assassin’s Creed III.

Η πρώτη επαφή

Το Assassin’s Creed IV: Black Flag είναι ένα open-world Action-Adventure στο οποίο καλείστε να παίξετε κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής των πειρατών. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά θα μπείτε κατευθείαν στο νόημα για το στυλ του παιχνιδιού. Θα πρέπει να πολεμήσετε ενάντια σε εχθρούς που προσπαθούν να ρίξουν το πλοίο σας και να βοηθήσετε στην ναυμαχία όπως μπορείτε. Παρόλα αυτά, επειδή θα συμβούν πολλά απρόοπτα, θα βρεθείτε σε ένα νησί και για να επιβιώσετε, θα πρέπει να κάνετε ότι σας λένε τα hints που εμφανίζονται στην οθόνη. Έτσι, μέσα σε 20 περίπου λεπτά, θα έχετε ήδη δει τον σκελετό του gameplay, το σύστημα μάχης, τις ναυμαχίες, το παρκούρ και φυσικά τον πρωταγωνιστή.


UI και Χειρισμός

Τι και αν έχουν περάσει τόσα χρόνια, το user interface του Assassin’s Creed παραμένει σχεδόν το ίδιο. Στο πάνω αριστερά μέρος της οθόνης βρίσκεται η μπάρα με το health και κάτω αριστερά θα δείτε ένα minimap που σας δείχνει προς τα πού κατευθύνεστε. Πάνω δεξιά θα βρείτε διάφορες εντολές για controls όπως για παράδειγμα να σκοτώσετε κάποιον, να του κλέψετε τα χρήματα ή να σφυρίξετε και κάτω δεξιά μπορείτε να δείτε τα όπλα που έχετε εκείνη τη στιγμή στη κατοχή σας. Σε περίπτωση που πρόκειται για πυροβόλο όπλο ή φυσοκάλαμο, υπάρχει ένας αριθμός που δείχνει πόσα πυρά σας απομένουν.
Ο χειρισμός είναι πάνω κάτω ο ίδιος με αυτόν που έχουμε συνηθίσει χρόνια τώρα. Με το L1 σημαδεύετε, με το R1 πυροβολάτε. Το R1 χρησιμεύει επίσης στο τρέξιμο αλλά και στο κολύμπι. Όταν θα βρίσκεστε στη θάλασσα, θα μπορέσετε να βουτήξετε μέσα στο νερό με το O και να κολυμπήσετε γρήγορα με το R1. Το σύστημα μάχης παραμένει ίδιο. Αποκρούετε τις επιθέσεις των αντιπάλων με το Ο και επιτίθεστε με το τετράγωνο ενώ για να τους σπάσετε την άμυνα, πατάτε το Χ. Ως επί το πλείστον, είναι προτεινόμενο να χτυπάτε μόνο όταν ο αντίπαλος έχει γυρισμένη την πλάτη του, ώστε να μην δημιουργηθεί φασαρία, ενώ όταν σας επιτίθενται οι εχθροί καλό θα είναι να αποκρούσετε και μετά να χτυπήσετε.

Στην συλλογή με τα όπλα παραμένουν τα παλιά κλασικά εργαλεία του Assassin, όπως είναι το σπαθί και το hidden blade αλλά προστέθηκαν πολλά περισσότερα σπαθιά - πειρατικά κυρίως- και διάφορα πυροβόλα. Τα όπλα σας μπορείτε να τα αγοράσετε σε vendors έναντι μιας υψηλής τιμής, ενώ τα πιο ακριβά από αυτά προκαλούν και μεγαλύτερη ζημιά. Σε μερικές αποστολές θα αναγκαστείτε να χειριστείτε διάφορα άλλα όπλα για να επιτύχετε τον σκοπό σας, όπως το φυσοκάλαμο με τα βέλη που κοιμίζουν ή τρελαίνουν τους αντιπάλους.

Ο νέος πρωταγωνιστής και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του θα σας κάνει να τον αγαπήσετε. Μετά από 10 ώρες μπορεί να αρχίσετε και εσείς να απαντάτε με “Aye” αντί για "Nαι"!

Α.Ι και Quests

Το A.I του Assassin’s Creed IV δεν είναι αυτό που περιμέναμε σε ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε λίγο ασταθές. Oι φρουροί ενδέχεται να δουν την μια φορά ότι επιτίθεστε σε σύμμαχό τους ενώ την άλλη να το αγνοήσουν τελείως ή να μη σας δουν, ακόμα και αν πνίγετε κάποιον φρουρό μπροστά τους! Όλα αυτά δεν προκαλούν μεγάλο πρόβλημα και ούτε το γεγονός θα σας ενοχλήσει ιδιαίτερα, ίσα ίσα θα σας βοηθήσει στις αποστολές που απαιτείται maximum stealth όπου όχι μόνο δεν πρέπει να γίνετε αντιληπτός αλλά και να μην σκοτώσετε κανέναν.
Οι αποστολές δεν είναι καθόλου περίπλοκες αλλά ξεκάθαρες ως προς το τι ζητούν και με μια πρώτη ματιά δείχνουν εύκολες στην υλοποίηση. Σε σύγκριση με το Assassin's Creed 3 θα σας φανούν παιχνιδάκι. Συνήθως θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιον και να κρυφακούσετε την συνομιλία του, να κλέψετε ένα κλειδί, να μπείτε σε κρυφά μέρη, να απελευθερώσετε κρατούμενους, μέχρι και να αρπάξετε ολόκληρα πλοία! Η γκάμα των quests είναι μεγάλη και σίγουρα δεν θα βαρεθείτε!

Η διάρκεια του Assassin’s Creed IV φτάνει τις 25-30 ώρες για το βασικό campaign, αλλά τα side missions, που αποτελούν προαιρετικές αποστολές, θα σας πάρουν μέχρι και 40-45 ώρες για να τα ολοκληρώσετε, σύνολο 70-75 ώρες gameplay ανάλογα με το επίπεδό σας και φυσικά τις ικανότητές σας στις ναυμαχίες και το stealth κρύψιμο (καθότι ένας θάνατος σημαίνει επανάληψη της αποστολής). To cool στοιχείο εδώ είναι ότι κάθε αποστολή έχει ένα πιασάρικο όνομα και κάθε φορά που τελειώνετε μια από αυτές, καλείστε να τη βαθμολογήσετε με αστεράκια ανάλογα με το πόσο σας άρεσε.

Απ' ότι είδαμε, τα περισσότερα objectives έχουν stealth στοιχεία. Θα πρέπει πολλές φορές να περάσετε ανάμεσα σε στρατεύματα εχθρών και να μην σας αντιληφθούν, να πνίξετε ή να κοιμίσετε τους φρουρούς και φυσικά να τους σκοτώσετε χωρίς να γίνετε αντιληπτοί. Κατά τη διάρκεια των αποστολών θα βρείτε διάφορους ακόμη τρόπους ώστε να κρυφθείτε και να μην γίνετε αντιληπτοί, όπως για παράδειγμα το blend (κάλυψη πλήθους) ανάμεσα σε δύο άτομα ώστε οι εχθροί να μην μυριστούν ότι τους παρακολουθείτε ή ακούτε κρυφά την συνομιλία τους. Τα φυτά βοηθάνε εξίσου την κατάσταση αφού ο Edward μπορεί να εξαφανιστεί στην κυριολεξία ανάμεσά τους και να μην τον δει κανένας όσο κοντά και να πλησιάσει. Ενώ βρίσκεστε μέσα σε αυτά, έχετε τη δυνατότητα να σφυρίξετε (με το κουμπί Ο) έτσι ώστε να προκαλέσετε τους φρουρούς να έρθουν προς το μέρος σας και να τους σκοτώσετε, ακριβώς όπως συμβαίνει και στο Splinter Cell.

Πέρα από τους κλασικούς τρόπους για να κρυφτείτε, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισθοφόρους για αντιπερισπασμό. Για να περάσετε μέσα από μια στοά για παράδειγμα, η οποία φρουρείται, μπορείτε να προσλάβετε courtesans. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν τσακωμό, να αποσπάσουν τη προσοχή των φρουρών ή μισθοφόρων ναυτικών κι έτσι να περάσετε απαρατήρητοι.

Χαμένοι στη θάλασσα

Οι ναυμαχίες αποτελούσαν ένα επιπλέον είδος quest στο προηγούμενο Assassin’s Creed. Στο φετινό όμως είναι κανόνας και όχι εξαίρεση αφού σχεδόν τα μισά quests που καλείστε να κάνετε απαιτούν να πιάσετε το τιμόνι του πλοίου και να βρείτε τον κατάλληλο προορισμό. Το πλοίο σας ονομάζεται Jackdaw και με αυτό θα εξερευνήσετε όλες τις θάλασσες που βρίσκονται στο χάρτη.

Οι ναυμαχίες είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσες και συχνότερες αφού το παιχνίδι έχει γίνει πλέον open world. Ενώ θα βρίσκεστε στο καράβι σας και θα σαλπάρετε προς άλλα νησιά, ενδέχεται να συναντήσετε ένα εχθρικό πλοίο και να σας επιτεθεί. Μη έχοντας άλλη επιλογή, θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε μέχρι ο ένας από τους δύο να πεθάνει. Βέβαια αν δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε, έχετε τη δυνατότητα να αυξήσετε την ταχύτητα του πλοίου σας και να ξεφύγετε απ' τη μάχη. Σε περίπτωση όμως που το αντίπαλο πλοίο είναι μικρού επιπέδου δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε. Όταν η μάχη ολοκληρωθεί ή βρεθείτε σε ασφαλή απόσταση, τότε επισκευάζετε το πλοίο σας πληρώνοντας το αντίτιμο που σας ζητείται σε gold και που διαφέρει ανάλογα με την ζημιά που έχετε υποστεί.

Κάθε πλοίο έχει το δικό του level, armor, ornament, πλήρωμα και προμήθειες. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο του αντίπαλου πλοίου, τόσο πιο δυνατές θα είναι οι επιθέσεις του και τόσο πιο δύσκολο θα σας είναι να το νικήσετε. Παρόλα αυτά σε περίπτωση που το κερδίσετε, θα μπορέσετε να πάρετε όσες προμήθειες βρείτε μέσα και όσο χρυσάφι θελήσετε. Μόλις έχετε μαζέψει αρκετά χρήματα, θα μπορέσετε να αναβαθμίσετε το πλοίο σας και να του βάλετε armor για να αντέχει περισσότερα χτυπήματα, καλύτερα πανιά και φυσικά διακοσμητικά για την πλώρη, το μπροστινό μέρος του καραβιού δηλαδή.

Η δράση γιγαντώνεται όταν στις ναυμαχίες μπλέκονται πολλά πλοία ταυτόχρονα. Εκεί τα πράγματα θα δυσκολεύουν, οι κανονιές και ακόμη περισσότερο τα mortars (φλεγόμενες βόμβες) θα κάνουν γερή ζημιά στο σκαρί σας. Όταν βγείτε ζωντανοί τη στιγμή που σας πυρπολούν τόσοι εχθροί τριγύρω κι ειδικά όταν η ενέργεια του πλοίου σας θα βρίσκεται στο κόκκινο, πραγματικά θα αισθανθείτε υπερήφανοι λες και είστε πρωταγωνιστής στην ταινία "Οι Πειρατές της Καραϊβικής". Επιπλέον, όσοι παίξατε το θρυλικό Pirates! της δεκαετίας του '80 και θέλετε να δείτε αυτή την εποχή σε 3D, εδώ θα βγάλετε τα απωθημένα σας.


Πάμε διακοπές!

Όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, τα γεγονότα του Assassin’s Creed 4: Black Flag διαδραματίζονται στην Καραϊβική. Οι τρεις κύριες περιοχές του campaign είναι οι Ηavana, Kingston και Nassau. Παρόλα αυτά, υπάρχουν άλλα 50 εξωτικά μέρη για να ανακαλύψετε σε ολόκληρο τον χάρτη. Πρόκειται για μικρά χωριά στα οποία μπορεί να βρείτε ενδιαφέροντα μέρη για να αγοράσετε. Τα νησιά αυτά είναι ότι πιο ωραίο έχουμε δει σε κάποιο Assassin’s Creed και ξεπερνούν σε ομορφιά κατά πολύ όλες τις άλλες πόλεις των προηγούμενων games της σειράς.

Όταν θα έχετε ελεύθερο χρόνο να ανακαλύψετε αυτά τα μέρη, θα δείτε ότι υπάρχουν κι άλλες δραστηριότητες. Μια από αυτές είναι το κυνήγι καρχαρία! Οι ναύτες σας θα σας φτιάξουν τα καμάκια και θα πρέπει να τα ρίξετε στον καρχαρία την κατάλληλη στιγμή… πριν σας φάει ο καρχαρίας (γιατί συμβαίνει και αυτό)! Για τους πιο εξερευνητές από εσάς, μπορείτε να εξετάσετε σπιθαμή προς σπιθαμή ένα νησί ή τον βυθό της θάλασσας και να ανακαλύψετε ενδιαφέροντα πράγματα όπως σπηλιές.

Decode this

Οι γρίφοι του Black Flag είναι από τους πιο απλούς που έχουμε συναντήσει σε ολόκληρη τη σειρά. Θα πρέπει να βάλετε διάφορα σχήματα στη σωστή σειρά, να μετακινήσετε πέτρες χρησιμοποιώντας αντίβαρο ή να κάνετε hacking στους υπολογιστές της Abstergo. Η απλότητά τους θα αρέσει σε αυτούς που μισούσαν τους πανδύσκολους γρίφους του Assassin’s Creed II! Παρά την ευκολία που προσφέρουν αυτοί οι απλοϊκοί γρίφοι, σίγουρα η Ubisoft θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα αφού οι developers δείχνουν σαν να είχαν στερέψει από ιδέες.

Όσο για την οικονομία του παιχνιδιού, είναι και αυτή αρκετά εύκολη στην κατανόηση. Κερδίζετε χρήματα με κάθε σας αποστολή και ανταμείβεστε ανάλογα με την δυσκολία της. Παρόλα αυτά, ο open world χαρακτήρας του Black Flag θα σας επιτρέψει να πάτε σε διάφορα νησάκια και να κλέψετε τα σεντούκια με χρυσάφι που θα βρείτε. Έτσι αυξάνετε το κέρδος σας από μια αποστολή. Χρήματα και resources όπως ζάχαρη, σίδηρο, ξύλο και άλλα πολλά μπορείτε να lootάρετε και στα πλοία στα οποία θα κάνετε επιδρομή… αν φυσικά κερδίσετε. Τέλος, ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τα κέρδη σας είναι να αγοράσετε μικρά κτήρια που θα σας χρησιμεύσουν. Για παράδειγμα μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα απλό μικρό λιμάνι, να συνεχίσετε με μια ταβέρνα, αργότερα με ένα πανδοχείο κτλ.

Η μετακίνηση ανάμεσα στα αγορασμένα κτήριά σας είναι πανεύκολη αφού μόλις ανακαλύψετε και εξερευνήσετε μια περιοχή, τότε θα ξεκλειδώσετε το fast travel, το οποίο θα σας επιτρέψει να μεταβείτε σε οποιοδήποτε μέρος του χάρτη θελήσετε. Ακόμα όμως κι αν θέλετε απλά να ταξιδέψετε με το πλοίο και να χαζέψετε τα νερά της Καραϊβικής, δεν θα σας ενοχλήσει κανένα loading screen. Το πλοίο σας έχει τρεις ταχύτητες πράγμα που σημαίνει ότι αν ταξιδέψετε στη μεγαλύτερη ταχύτητα, θα φτάσετε στον προορισμό σας πολύ γρήγορα.

Multiplayer

Μερικοί από εσάς μπορεί να ισχυριστείτε ότι ένα παιχνίδι σαν το Assassin’s Creed IV δεν χρειάζεται multiplayer mode καθώς έχει πολύ μεγάλο και διασκεδαστικό campaign. Βέβαια η Ubisoft δεν ήθελε να απογοητεύσει τους fans που περιμένουν να γίνουν κακοί πειρατές online και έτσι δημιούργησε ένα αρκετά αξιόλογο multiplayer κομμάτι για άλλη μια φορά. Στο Wolfpack mode θα δουλέψετε ομαδικά (κάτι σαν Co-Op), καθώς η ομάδα σας θα πρέπει να σκοτώσει αντιπάλους ελεγχόμενους απ' την CPU. Στο Manhunt Mode μία ομάδα παικτών θα πρέπει να σκοτώσει τους αντίπαλους παίκτες χωρίς να σκοτωθεί.

Υπάρχουν επίσης άλλα δύο modes για να αναλάβετε δράση μόνος, όπως το Deathmatch, το Wanted και το Assassinate. Σε αυτά δεν μετράει μόνο το να σκοτώσετε, αλλά και ο τρόπος, καθώς όσο πιο έξυπνος είναι, τόσο μεγαλύτερο θα είναι αντίστοιχα το σκορ σας. Τέλος υπάρχει και ένα πιο διασκεδαστικό είδος παιχνιδιού, το Artifact Assault Mode (στο στυλ του Capture the Flag), στο οποίο θα πρέπει να κλέψετε ένα κειμήλιο από την περιοχή της αντίπαλης ομάδας για να κερδίσετε τον αγώνα.


"Αφού είσαι ωραίο οπτικά λέμε!"

Τα γραφικά του Assassin’s Creed 4: Black Flag είναι εκθαμβωτικά. Το περιβάλλον δείχνει λεπτομερές και καλοφτιαγμένο, σε σημείο που πολλές φορές μοιάζει σαν να είναι αληθινό! Εκεί που έχει αφιερωθεί περισσότερη προσοχή είναι η φύση, το γρασίδι, τα φυτά και κυρίως η θάλασσα. Οι αχανείς Αμερικάνικες εκτάσεις του Assassin’s Creed III έχουν δώσει τη θέση τους στην απέραντη θάλασσα που θα βλέπετε σχεδόν συνέχεια. Μιας και το gameplay στεριάς-θάλασσας είναι περίπου 60/40, δεν θα μπορούσε να μην είχε δοθεί η απαραίτητη βάση στην απεικόνιση των νερών της Καραϊβικής. Η θάλασσα έχει διάφορες διακυμάνσεις στα χρώματά της, κάτι που ακόμα και αν είναι μια μικρή λεπτομέρεια, προσφέρει πολλά από πλευρά αισθητικής.

Όσο για τους χαρακτήρες, οι περισσότεροι είναι αρκετά καλοσχεδιασμένοι. Όλοι οι κεντρικοί ήρωες είναι λεπτομερείς με μοναδικά μοντέλα και δικά τους χαρακτηριστικά όπως μαυρισμένα πειρατικά μάτια, ουλές και ιδιαίτερο περπάτημα. Ο Edward Kenway είναι χάρμα οφθαλμών. Ένας μακρυμάλλης ξανθός πειρατής, με μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, ωραίο σώμα και πολύ τσαμπουκά. Από την άλλη, οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι προχειροφτιαγμένοι και μοιάζουν ίδιοι. Το μόνο που διαφοροποιεί κάπως τους φρουρούς είναι οι φορεσιές τους. Τέλος, όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, παρατηρήσαμε πτώση στο frame rate κατά τη διάρκεια της μάχης κάτι που βρήκαμε λίγο ενοχλητικό.


Pirate music

Ηχητικά το Assassin’s Creed 4: Black Flag δίνει ρέστα. Χάρις στο πειρατικό κλίμα που επικρατεί σε αυτόν τον τίτλο της σειράς, η μουσική θυμίζει αρκετά Πειρατές της Καραϊβικής και δεν θα μπορούσε να μην συμβαδίζει. Όταν βρίσκεστε σε αποστολή που απαιτεί stealth κινήσεις, τότε μπορείτε να ακούτε τους αντιπάλους να μιλάνε. Όταν από την άλλη πρέπει να μαζέψετε διάφορα αντικείμενα ή να πάτε με το καράβι σας κάπου, τότε η μουσική αλλάζει σε πειρατική. Τέλος, τη στιγμή που θα είστε στο καράβι με σκοπό να ταξιδέψετε σε έναν μακρινό προορισμό, οι ναύτες σας θα αρχίσουν τα τραγούδια. Αν δεν τους αντέχετε, υπάρχει κι η δυνατότητα να τους κάνετε...mute!


Ταξίδι σε μια μαγευτική εποχή

Οι πειρατές του Assassin’s Creed 4 σας περιμένουν για να ζήσετε επικές μάχες μαζί τους. Ξέρουμε ότι η δημιουργία μιας νέας έκδοσης κάθε 12 μήνες συνήθως κουράζει στη βιομηχανία των games και το νέο δημιούργημα της Ubisoft δεν επανεφεύρει το βασικό μοντέλο χειρισμού, που έχουμε πλέον μάθει μέχρι σήμερα στη σειρά, ιδιαίτερα στα τελευταία κεφάλαιά της. Η επιλογή όμως της συγκεκριμένης εποχής, η σκηνοθεσία και ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων, συνθέτουν μια περιπέτεια την οποία όλοι οι fans της σειράς θα πρέπει να ζήσετε. Το σενάριο είναι πολύ ενδιαφέρον και φαίνεται ότι η Ubisoft έχει επενδύσει πολλά σε αυτό.

Η προσθήκη περισσότερων ναυμαχιών και η πλήρως open world λογική έχει βέβαια ορισμένα μικρά θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και κυρίως το frame rate, τα οποία όμως ξεπερνιούνται εύκολα. Με τη διάρκεια του campaign να φτάνει τις 30 ώρες, τα side missions ακόμη περισσότερες και τα multiplayer modes να αυξάνουν την αντοχή ακόμη περισσότερο, η περιπέτεια με τον εμφανίσιμο Edward αναμένεται δίχως αμφιβολία ως ένα από τα καλύτερα Action games της χρονιάς.

Θετικά:
- Πλήρης απεικόνιση της ατμόσφαιρας στην εποχή των πειρατών
- Μεγαλύτερος χάρτης για εξερεύνηση
- Ο Edward κάνει δυναμικό ντεμπούτο ως νέος πρωταγωνιστής
- Άπταιστα γραφικά και ήχος
- Πολλά side quests και άλλες δραστηριότητες
- Τεράστια διάρκεια

Αρνητικά:
- Δεν διαθέτει ιδιαίτερες διαφορές στο gameplay
- Ασταθές frame rate
- Μέτριο A.I

Βαθμολογία
Γραφικά: 9
Ήχος: 9
Gameplay: 8.5
Αντοχή: 9
Γενικά: 8.8

Πειρατές, ελεύθερη εξερεύνηση και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς;


Χριστιάνα Θάνου

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger