Επίσημο το Nexus 5 της Google με τιμή $349 και Android 4.4 KitKat

31 Οκτωβρίου 2013

Με μια ανακοίνωση στο επίσημο blog του Android, η Google ανακοινώνει μετά από αρκετή αναμονή και πολλαπλές διαρροές, το νέο Nexus 5 smartphone το οποίο ενσωματώνει την νέα έκδοση του Android, την 4.4 KitKat.
Για το Nexus 5 γνωρίζαμε σχεδόν τα πάντα, από την εξωτερική του εμφάνιση μέχρι και τα
τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ επιβεβαιώνεται και η τιμή των $349 για το μοντέλο των 16G και των $399 για το μοντέλο των 32GB.


Όπως και με το Nexus 4, το νέο μοντέλο της σειράς Nexus κατασκευάζεται από την LG και διαθέτει IPS οθόνη 5' ιντσών με Full HD ανάλυση (445ppi) και η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Σημαντική διαφορά είναι η πλήρης υποστήριξη LTE δικτύων ενώ τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι κορυφαία όπως ο τετραπύρηνος επεξεργαστής που βρίσκουμε στο Snapdragon 800 της Qualcomm στα 2.3 GHz, ένα από τα πιο γρήγορα soc αυτή τη στιγμή στην αγορά το οποίο ενσωματώνει και 2 GB RAM.



Στο πίσω μέρος βρίσκουμε κάμερα 8mb η οποία διαθέτει επίσης και OIS (Optical Image Stabilization) σύστημα ενώ στο μπροστινό υπάρχει κάμερα στο 1.3mp για βιντεοκλήσεις. Διπλό μικρόφωνο, Bluetooth 4.0, NFC, WiFi 802.11 b/g/n/ac είναι μερικά ακόμη από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Nexus.

Οι διαστάσεις της συσκευής έχουν κρατηθεί σε σχετικά μικρά επίπεδα εξαιτίας του μικρού bezel, κάτι που η LG δοκίμασε με απόλυτη επιτυχία στο LG G2 το οποίο διαθέτει ακόμα μεγαλύτερη οθόνη. Με βάρος 130 γραμμαρίων και πάχος 8.59 χιλιοστά, το Nexus 5 αναμένεται να είναι σχετικά άνετο στο κράτημα, ενώ η μπαταρία των 2.300 mAh φαίνεται αρκετή για να χαρίζει αυτονομία στη συσκευή για μία ημέρα. Επίσης το Nexus 5 υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.




Το Nexus 5 διατίθεται αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν Google Play Store όπως η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία, σε λευκό και μαύρο χρώμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που διαθέτουμε, το Nexus 5 θα κάνει την εμφάνιση του στη χώρα μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

 Site: Google Nexus 5
 Site: Android Blog
Site: [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger