Τελικά το PS4 θα υποστηρίζει MP3 και μουσικά CD!

13 Νοεμβρίου 2013

Η Sony άκουσε τα παράπονά σας. [UPDATE]
[Αρχική δημοσίευση 31/10/13] Το πρώτο PlayStation που κυκλοφόρησε το 1994, από την πρώτη στιγμή που είχε διατεθεί στην αγορά μπορούσε να αναπαράγει μουσική από audio discs χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ακριβώς έγινε και μερικά χρόνια αργότερα με το
PlayStation 2 ενώ σήμερα το PlayStation 3 μπορεί εκτός των άλλων να αναπαράγει αρχεία τύπου mp3. Απ' ότι φαίνεται αυτό δεν πρόκειται να συνεχιστεί αφού το PlayStation 4 δεν θα υποστηρίζει κανένα αρχείο μουσικής ενώ παράλληλα δεν πρόκειται να υπάρχουν δυνατότητες DLNA για να καλύψουν το κενό αυτό.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μέσω της ίδιας της Sony όπου έδωσε στη δημοσιότητα ένα FAQ στο οποίο αναγράφονται πολλές χρησιμές πληροφορίες για την επερχόμενη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρίας. Το μόνο σίγουρο, είναι πως η δυσαρέσκεια του κόσμου έγινε αντιληπτή από την Sony και ελπίζουμε πως μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας της κονσόλας τα πράγματα να έχουν αλλάξει.

[UPDATE: 12/11/13] Σήμερα ο Shuhei Yoshida, ομολόγησε στο Giant Bombcast ότι "η Sony σκοπεύει να προσθέσει υποστήριξη Mp3 και μουσικών CD στο μέλλον". Η επίσημη αιτολογία του ήταν ότι η Sony δεν είχε στόχο να μας αναγκάσει να κάνουμε subscribe στο Music Unlimited για να ακούσουμε μουσική, απλά ότι "αφοσιώθηκε στο να φτιάχνει χαρακτηριστικά της κονσόλας που θα ήταν χρήσιμα στα games κι έτσι δεν μπόρεσε να έχει έτοιμη την υποστήριξη από την πρώτη ημέρα".
To αν θα τον πιστέψετε ή όχι έχει να κάνει με την δική σας κρίση. Γεγονός πάντως είναι ότι μέσω των firmware updates, κάθε κατασκευάστρια εταιρεία μπορεί να αλλάξει άρδην την λειτουργία κάθε κονσόλας.
"Ήμασταν απροετοίμαστοι για τα Mp3 και τα CD και πιστεύαμε ότι ο κόσμος δεν θα τους έδινε τόση σημασία. Μερικοί είπαν ακόμα κι ότι θα ακυρώσουν τις προπαραγγελίες τους. Οπότε όσο μιλάμε, οι τεχνικοί συζητούν το χρονοδιάγραμα που θα αναπτύξουν τα χαρακτηριστικά αυτά" κατέληξε ο Yoshida.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger