Πάνω από 1 δις οι mobile ενεργοί χρήστες στο Facebook, που ανακοίνωσε $1 δις κέρδη το πρώτο τρίμηνο

25 Απριλίου 2014

Το Facebook δημοσιοποίησε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς, ανακοινώνοντας τζίρο $2.5 δισεκατομμυρίων και κέρδη ύψους $1.07 δισεκατομμμυρίων.
Πρόκειται για τεράστια βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, που η εταιρεία είχε ανακοινώσει τζίρο $1.45 δισεκατομμυρίων και $373 εκατομμύρια σε κέρδη. Τα κέρδη λοιπόν τριπλασιάστηκαν.

Ένα από τα νούμερα που αξίζει να αναφερθεί, είναι πόσα κερδίζει το Facebook ανά χρήστη. Στις ΗΠΑ λοιπόν και στον Καναδά, το Facebook κερδίζει $5.18 ανά χρήστη σε ετήσια βάση, αύξηση 80% σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο πέρυσι.

Το Facebook ανακοίνωσε επίσης τον αριθμό ενεργών χρηστών. Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε 1.28 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες και περισσότερους από 1.01 δισεκατομμύρια χρήστες φορητών συσκευών (κινητά, tablets). Τα νούμερα πέρυσι ήταν 1.1 δισεκατομμύρια και 751 εκατομμύρια αντίστοιχα, που σημαίνει ότι σημειώθηκε αύξηση 34%.

Το Facebook επίσης ανακοίνωσε ότι ο David Ebersman θα αφήσει τη θέση του CFO μέσα στη χρονιά, και πως ο νέος CFO (Chief Financial Officer) της εταιρείας θα είναι ο πρώην CFO της Zynga, David Wehner. Σαν να μην έφταναν οι παραπάνω ανακοινώσεις –μη ξεχνάμε ότι σχετικά πρόσφατα το Facebook ανακοίνωσε εξαγορές εταιρειών, όπως του WhatsApp και της Oculus VR ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων – το Facebook προχώρησε στην εξαγορά και του fitness app, Moves.

Όπως συμβαίνει και με τα Instagram και WhatsApp, η εταιρεία πίσω από το Moves θα λειτουργεί ανεξάρτητα. Η activity tracking εφαρμογή είχε έως σήμερα 4 εκατομμύρια downloads σε Android και iOS.

 Site: The Verge
 Site: GSMArena via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger