Τέλος στα... τέλη περιαγωγής έβαλε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

04 Απριλίου 2014

Χωρίς τα παράλογα κόστη των τελών περιαγωγής θα μπορούν να συνομιλούν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται από τις 15 Δεκεμβρίου του 2015.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χάρη στις προσπάθειες της Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Neelie Kroes, ψήφισε την κατάργηση του roaming και στήριξε την πρόταση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την ονομασία «Συνδεδεμένη Ήπειρος».

«Αυτή η ψηφοφορία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση που προσφέρει στους πολίτες της. Αυτή είναι η ευκαιρία να απαλλαγούμε από τα εμπόδια για να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη και λιγότερο ακριβή. Σχεδόν όλοι μας εξαρτόμαστε από κινητές και διαδικτυακές συνδέσεις ως μέρος της καθημερινότητας μας. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε, δεν πρέπει να μας κλέβουν και θα πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να αλλάζουμε γνώμη. Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να μας εξυπηρετούν όλους και αυτός ο κανονισμός τις διευκολύνει να το κάνουν. Είναι όφελος για όλους. Αυτή η ψηφοφορία είναι μόλις ένα βήμα πριν απελευθερώσουμε 1 δισεκατομμύριο συσκευές και κάθε Ευρωπαίο πολίτη” δήλωσε η κ. Kroes πριν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Επίσης σύμφωνα με την αρχή της ουδετερότητας του Internet, όλη η κίνηση στον ιστό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα, χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση, περιορισμό ή διάκριση, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αποστολέας, ο παραλήπτης, το είδος του περιεχομένου, το μέσο, η υπηρεσία ή η εφαρμογή. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε από τον BEREC (Φορέας Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες) ότι πολλές εταιρείες / πάροχοι «επιβράδυναν» υπηρεσίες όπως το Skype. Η νομοθεσία που θα προστατεύει την αρχή της ουδετερότητας στο Internet, δεν θα επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών Internet να μπλοκάρουν ή να επιβραδύνουν μία υπηρεσία που προσφέρει για παράδειγμα ο ανταγωνισμός. Θα μπορούν να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες video on-demand, χωρίς ωστόσο σε βάρος άλλων ανταγωνιστικών υπηρεσιών.

Μέσα στη χρονιά, θα ξέρουμε πως θα διαμορφωθεί η νομοθεσία σχετικά με την ουδετερότητα του διαδίκτυου με την ελπίδα να μην γίνουν εκπτώσεις.

 Site: TheNextWeb
 Site: Engadget [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger