Σε λειτουργία από σήμερα το σύστημα αχρήστευσης των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων

30 Απριλίου 2014

Όπως αναμενόταν, η Εθνική Επιτροπλή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), βάζει από σήμερα μπροστά το νέο κανονισμό λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που αφορά συσκευές κινητής τηλεφωνίας που έχουν κλαπεί.
Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» έχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το νέο καθεστώς που θα ισχύει σε περίπτωση που ο χρήστης χάσει το κινητό του τηλέφωνο ή αυτό κλαπεί. Σύμφωνα με αυτές, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2014 να έχουν δημιουργήσει και να ενημερώνουν «μαύρες λίστες» στις οποίες θα περιλαμβάνονται αριθμοί IMEI συσκευών που έχουν κλαπεί. Από τη στιγμή που κάθε αριθμός IMEI είναι μοναδικός για κάθε συσκευή, η λειτουργία της συσκευής θα είναι πλέον αδύνατη μέσα στη χώρα μας αφού θα έχει μπλοκαριστεί από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Από τη μεριά του ο κάτοχος της συσκευής θα πρέπει να δηλώσει στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανήκει, το IMEI της συσκευής του διασφαλίζοντας έτσι η συσκευή του δε θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ξανά στην Ελλάδα παρά μόνο στο εξωτερικό. Ο καθένας μπορεί να δει τον IMEI αριθμό της συσκευής του είτε από την αντίστοιχη επιλογή στο μενού της συσκευής είτε πληκτρολογώντας *#06#

Ο νέος κανονισμός λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων προυποθέτει τη μεταξύ τους συνεργασία αφού μόλις ο κάτοχος της συσκευής δηλώσει την κλοπή της στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ανήκει, αυτή με τη σειρά της και σε διάστημα 1 εβδομάδας θα πρέπει να στείλει λίστα στις λοιπές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας λίστα με τους κωδικούς ΙΜΕΙ των χαμένων συσκευών των χρηστών που βρίσκονται στο δίκτυό της.

Στη συνέχεια κάθε εταιρεία θα εξετάζει αν οι αριθμοί IMEI που της έχουν διαβιβαστεί έχουν δικαίωμα εγγραφής στο δίκτυο της βάσει των στοιχείων της εβδομάδας που της δόθηκαν και εντός τριών εργάσιμων ημερών η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τους άλλους παρόχους για το αποτέλεσμα της έρευνάς της ώστε αυτοί να προχωρήσουν στο μπλοκάρισμα των κλεμμένων συσκευών.

Σημαντική θεωρείται η επισήμανση της εφημερίδας ότι οι λίστες IMEI που αφορούν κλεμμένα κινητά τηλέφωνα μπορούν να διαβιβάζουν στις εταιρείες η Ελληνική Αστυνομία και οι διωκτικές Αρχές άλλων χωρών ενώ οι χρήστες κινητών των οποίων το IMEI έχει μπλοκαριστεί, θα καλούνται από τις εταιρείες ώστε να αποδείξουν τον νόμιμο τρόπο απόκτησης της συσκευής σε προγενέστερο χρόνο από τη δήλωση κλοπή της. Σε περίπωση που υπάρχει τέτοια απόδειξη, η εταιρεία θα αποφασίζει την άρση του μπλοκαρίσματος της συσκευής, ενημερώνοντας σχετικά και τον χρήστη που είχε υποβάλει αίτημα για το μλοκάρισμά της καθώς και τις άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

 Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
 Site: ΕΕΤΤ via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger