Android: Στο 60,8% το ποσοστό του Jelly Bean, στο 8,5% το KitKat

04 Μαΐου 2014

Μπήκαμε στο Μάιο και ήδη μυρίζει καλοκαίρι και η Google, όπως κάθε μήνα, ανακοίνωσε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του οικοσυστήματος του Αndroid για τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα για το μήνα Απρίλιο, οι εκδόσεις της Jelly Bean
(4.1.x, 4.2.x και 4.x) παραμένουν πρώτες αλλά συνεχίζουν να εμφανίζουν αθροιστικά πτωτικές τάσεις για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, συγκεντρώνοντας αθροιστικά το 60,8% των ενεργών συσκευών, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Gingerbread με ποσοστό 16,2% και στην τρίτη θέση την Ice Cream Sandwich με ποσοστό 13,4%. Η νεώτερη έκδοση του Android, 4.4 KitKat, στον έκτο μήνα μετά την επίσημη παρουσίασή της, συγκεντρώνει ποσοστό 8,5%, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του ανάπτυξη.

Σε σχέση με το Μάρτιο, τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή είχε λοιπόν η έκδοση 4.4 όπου το ποσοστό της διαμορφώθηκε στο 8,5% έναντι 5,3% τον περασμένο μήνα. Κέρδη είχαν και οι εκδόσεις 4.2.x, όπου συγκέντρωσαν ποσοστό 18,8% έναντι 18,1%. Οι εκδόσεις 4.1.x συνεχίζουν για πέμπτο συνεχή μήνα με μείωση του ποσοστού τους και σε σχέση με τον περασμένο μήνα όπου συγκέντρωσαν ποσοστό 34,4%, πλέον κατέχουν ποσοστό 33,5%. Πτώση στο ποσοστό της σημείωσε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα και η έκδοση 4.3, όπου πλέον κατέχει ποσοστό 8,5% έναντι 8,9% τον περασμένο μήνα και κατά πως φαίνεται θα ξεπεραστεί άμεσα από την έκδοση 4.4. Οι περισσότερες ενεργές Android συσκευές εξακολουθούν να έχουν εγκατεστημένη έκδοση 4.1.x, με τις εκδόσεις 4.2.x να βρίσκονται πλέον στη δεύτερη θέση, όταν μέχρι και πριν 10 μήνες οι εκδόσεις 2.3.x Gingerbread επικρατούσαν σε ποσοστό.

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι οι παραπάνω εκδόσεις ανεβάζουν τα ποσοστά τους κυρίως εις βάρος των εκδόσεων 2.3.x Gingerbread, 4.0.x Ice Cream Sandwich και λιγότερο έναντι των 4.1.x και 4.3 Jelly Bean, ενώ ελαφρά κάμψη παρατηρούνται στα ποσοστά των εκδόσεων 2.2 Froyo (μείωση κατά 0,1% με ποσοστό 1,0%) και 3.2 Honeycomb (παραμένουν εδώ και μήνες στο 0,1%). Πλέον με πέντε Νexus και έξι Google Play Edition συσκευές (τελευταία προσθήκη το HTC One M8) στην κυκλοφορία, τα ποσοστά των νεώτερων εκδόσεων του Android αναμένεται να αυξηθούν με μεγαλύτερο ρυθμό εντός του 2014.


[Google Dashboards - Μάιος] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger