Αυτός είναι ο ήχος του Internet

05 Μαΐου 2014

Ποιος σας είπε ότι το "cloud" είναι αθόρυβο; Όχι, δεν αναφερόμαστε στο... σύννεφο που φέρνει τη βροχή (που, παρεμπιμπτόντως, βλέπουμε να έρχεται τις επόμενες ώρες στην πόλη), αλλά στα συστήματα εκείνα που φροντίζουν για την αποθήκευση των δεδομένων σας (ή των... data του Internet γενικότερα).

Η ισχύς που απαιτείται για να λειτουργήσουν υπηρεσίες όπως το Steam ή το Xbox live ή ακόμη και για να λάβετε το... email σας προέρχεται από data centers τα οποία μοιάζουν εντυπωσιακά στο μάτι αλλά κάθε άλλο παρά μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς ως αθόρυβα. 
Ο Βρετανός καλλιτέχνης, Matt Parker, επισκέφθηκε ένα data centre (και μάλιστα όχι ιδιαίτερα μεγάλο) στο Birmingham της Αγγλίας και ηχογράφησε αυτό που άκουσε. Το ιδιαίτεροsoundtrack που προέκυψε μπορεί να χαρακτηρίσει τον ήχο του cloud computing ή και γενικότερα του Internet, που κάθε άλλο παρά... ανύπαρκτος είναι και, φυσικά, δε θυμίζει σε τίποτα το... μικροβουητό του laptop σας. Ακούστε το λοιπόν και αν θέλετε... ακόμη περισσότερο, το αφιέρωμα του Motherboard έχει ακόμη περισσότερα παραδείγματα.
[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger