Ρίχνουμε μια πιο αναλυτική ματιά στο Self-Driving αμάξι της Google

29 Μαΐου 2014

Η αναμονή επιτέλους τελείωσε. Η Google μας έδειξε το self-driving αμάξι της και, ειλικρινά, είναι πολύ cool. Αν και δεν έχει τον σχεδιασμό μιας Porsche (γιατί αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο με ένα χαριτωμένο sidekick από τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Pixar), θα
μπορεί να κινηθεί από μόνο του.
1-google-driverless-car-280
Το αυτοκίνητο δεν έχει τιμόνι. Δεν έχει φρένα. Δεν έχει γκάζι. Έχει δύο θέσεις και σίγουρα θα μπορεί να σε πάει σπίτι σου όταν θα είσαι πολύ μεθυσμένος χωρίς τον φόβο του να τρακάρεις ή να φας πρόστιμο. Μπορεί να σε πάει στον μακρινό προορισμό σου ενώ εσύ ρίχνεις έναν υπνάκο μέσα ή να σε μεταφέρει στο νοσοκομείο σε περίπτωση ανάγκης. Η Google πιστεύει πως αυτός ο “γίγαντας τεχνολογίας” μπορεί να μειώσει σημαντικά τους θανάτους και τα ατυχήματα αυτοκινήτων έως και 90%. Ένας εντυπωσιακός αριθμός.
Το Google X project έχει ήδη αποδείξει τις δυνατότητες του, τροποποιώντας αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από την Toyota και τη Lexus, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα αυτοκίνητο εντελώς κατασκευασμένο από την Google.
Δες το βίντεο παρακάτω με το αυτοκίνητο της Google:
Από τους ανθρώπους που βλέπουμε στο βίντεο, είναι προφανές πως η Google δεν σχεδιάζει να κατακτήσει μόνο το κοινό ηλικίας 18 με 30 που σκοπεύουν να πάνε στο Las Vegas για το Σαββατοκύριακο και να γλεντήσουν γυρνώντας σπίτι ασφαλής, αλλά σκοπεύει να κερδίσει όλο το κοινό κάθε ηλικίας. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο οι παλαιότερες γενιές θα αρχίσουν να μπαίνουν στη ζωή της τεχνολογίας και να μάθουν να την χρησιμοποιούν. Επίσης, οι άνθρωποι ιδικές ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται με το δικό τους αυτοκίνητο όπου θέλουν.
Volvo-self-driving-car
Πόσο πιο ήσυχος θα ήσουν αν ήξερες πως οι γονείς σου πάνε κάπου με ένα τέτοιο αυτοκίνητο και όχι με το κλασικό αυτοκίνητο το οποίο σε αγχώνει μήπως πάθουν κάτι στο δρόμο, ειδικά τη νύχτα και όταν βρέχει. Οι αισθητήρες κάνουν όλη τη δουλειά και μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου μακριά.  Η ταχύτητα, προς το παρόν, ορίζεται στα 25 χιλιόμετρα την ώρα, κάτι το οποίο θα σε κάνει να αποφεύγεις προς το παρόν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Εκτός αν ξεκινήσεις τη νύχτα και φτάσεις το πρωί. Η Google ωστόσο σχεδιάζει ακόμα 100 πρωτότυπα περίπου για την περαιτέρω δοκιμή.
Αν αυτά τα αυτοκίνητα γίνουν διαθέσιμα προς αγορά στα επόμενα 5 χρόνια, θα αγόραζες ένα;
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger