5G. Ευρωπαϊκή Ένωση και Κορέα, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του νέου δικτύου!

16 Ιουνίου 2014

Ευρωπαϊκή Ένωση και η Νότιος Κορέα πρόκειται πολύ σύντομα να ανακοινώσουν την από κοινού συνεργασία τους, αναφορικά με την ανάπτυξη του νέου δικτύου 5G. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Wall Street Journal, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε και η Κορέα σε
πρώτη φάση θα δημιουργήσουν μία κοινή επιστημονική ομάδα, η οποία θα δουλέψει πάνω στην προετοιμασία των τεχνολογικών στάνταρ και τεχνικών προδιαγραφών που απαιτούνται για να πάρει σάρκα και οστά το δίκτυο 5G.

Η υιοθέτηση του νέου δικτύου 5G αποτελεί ένα τεράστιας σημασίας project, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για την Κορέα, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα αλλάξειπλήρως τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την επικοινωνία και το Internet. Όπως μάλιστα τονίζουν, εάν με τα δίκτυο 4G απαιτούνται περίπου 6 λεπτά για να κατέβει ένα video υψηλής ανάλυσης, με το δίκτυο 5G αυτός ο χρόνος θα μειωθεί κάτω από τα 6 δευτερόλεπτα. Μάλιστα, ο αρχικός σχεδιασμός θέτει ως στόχο την επίτευξη ταχυτήτων που θα φτάνουν το1Gbps, οπότε μπορείτε να φανταστείτε για τι ταχύτητες μιλάμε. Αυτή τη στιγμή, η Νότιος Κορέα δείχνει να έχει υιοθετήσει πλήρως το δίκτυο LTE / 4G, με το μεγαλύτερο μέρος της επικρατείας της να καλύπτεται από το συγκεκριμένο δίκτυο και ένα συντριπτικό ποσοστό του πληθυσμού να κάνει χρήση αυτού. Για την Ευρώπη, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το δίκτυο 4G δεν έχει γίνει ακόμα mainstream, με τους περισσότερους ευρωπαίους να προτιμούν το παλαιότερο δίκτυο 3G.  5G
Πολλοί παράγοντες της αγοράς ήδη έχουν αρχίσει να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όπως πιστεύουν εάν δεν γίνει άμεσα η μετάβαση σε ένα ταχύτερο δίκτυο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το δίκτυο 5G θα είναι έτοιμο μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 (θα χρειαστεί να περιμένουμε για αρκετό χρονικό διάστημα δηλαδή). Για την ολοκλήρωση του εν λόγω εγχειρήματος θα επενδυθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.49 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα συμμετέχουν σε αυτό η Samsung και η LG.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger