Η Amazon δημιουργεί υπηρεσία παρόμοια με το PayPal

14 Ιουνίου 2014

Η Amazon.com σκοπεύει να προχωρήσει σε μία πολιτική παρόμοια με αυτή του eBay με το PayPal, παίζοντας το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ καταναλωτών και των διάφορων εταιρειών προσφέροντας τη δυνατότητα πληρωμής διάφορων υπηρεσιών, λογαριασμών
κ.ά. Απο αυτό, υπολογίζεται πως θα καλύπτει το 40% των πωλήσεών της επεκτείνοντας παράλληλα την επιρροή της πέρα από την ιστοσελίδα της.
Η υπηρεσία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα επιτρέπει σε περισσότερους από 240 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες να χρησιμοποιούν τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών που έχουν αποθηκευμένα στο Amazon.com για να πληρώνουν υπηρεσίες όπως λογαριασμούς τηλεφώνων ή συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης, με κάποιο μικρο αντίτιμο.

Εδώ και πολύ καιρό είναι αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία του PayPal, σε διαδικτυακές πληρωμές αλλά η Amazon βλέπει πολλά περιθώρια για να αναπτύξει τη δική της πολιτική.

Η νέα αυτή υπηρεσία, έρχεται νωρίτερα από τις 18 Ιουνίου, τη μέρα που περιμένουμε τον CEO της εταιρείας Jeff Bezos, να παρουσιάσει το νέο smartphone της εταιρείας, και το οποίο αναμένεται να παίξει ρόλο κλειδί στην επέκταση της στρατηγικής της εταιρείας στις πληρωμές μέσω φορητών συσκευών. Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία έχει κάνει αρκετές δοκιμές της νέας υπηρεσίας συνεργαζόμενη με start-ups όπως η Ting, μια εταιρεία κινητών τηλεφώνων που είναι θυγατρική της Tucows Inc. Όπως αναφέρει ο Product Manager της Amazon, Justen Burdette, όσοι χρησιμοποιούσαν την νέα υπηρεσία της Amazon για τις συναλλαγές τους έμειναν 30% περισσότερη ώρα στην ιστοσελίδα της Ting.

Μερικοί αναλυτές παρατηρούν πως η Amazon έμεινε πίσω στις συναλλαγές γιατί οι έμποροι ήταν επιφυλακτικοί στο να δώσουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους στην εταιρεία, αφού και η ίδια εξαπλώνεται ταχέως σε νέους τομείς ανταγωνίζόμενοι τους πωλητές σε περιπτώσεις.

Ο Tom Taylor, Αντιπρόεδρος της Amazon, τονίζει πως τα μόνα δεδομένα που θα συλλέγει η εταιρεία θα είναι το ποσό μεταφοράς χωρίς κάποια επιπλέον πληροφορία και καλεί τους χρήστες της Amazon που διστάζουν να δώσουν τα στοιχεία τους σε εμπόρους να την εμπιστευθούν και να δοκιμάσουν τη νέα της υπηρεσία.

 Site: Reuters via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger