Android Auto: Μια πλατφόρμα συμβατή και με τα αυτοκίνητα

26 Ιουνίου 2014

Μεταξύ όλων των άλλων, στο Google I/O έγινε το επίσημο ντεμπούτο και του Android Auto, για την δημιουργία του οποίου ήταν απαραίτητη η συμμετοχή εταιριών όπως της Audi, της Honda, της GM, της Hyundai, της Nvidia και φυσικά η συνεργασία της Google με Open Automotive Alliance. 


To Android Auto μπορεί να τρέχει στο smartphone και να προβάλλει το OS του κινητού στο ταμπλό του αυτοκινήτου όπως κάνει το AppRadio. Η διαφορά σε σχέση με τις προσπάθειες του παρελθόντος έγκειται στο ότι ενώ το κινητό αναβαθμίζεται το ίδιο γίνεται και στο αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κάτι. Επίσης, το Android Auto είναι ανοιχτό στο να του εκφωνείτε εντολές στο αυτοκίνητό σας και αυτό θα αναλάβει να τις εκτελέσει, π.χ. μέσω φωνητικών εντολών μπορεί ο οδηγός του οχήματος να ανοίγει και να κλείνει την μουσική, να στέλνει μηνύματα, να κάνεις κλήσεις, κ.ά. Οι πληροφορίες στη συνέχεια εμφανίζεται στην οθόνη μέσω καρτών, όπως και έχετε συνηθίσει να βλέπετε στο GoogleNow. Θα συμπεριληφθούν εφαρμογές όπως Spotify, Songza, MLB.com κλπ. ενώ στη συνέχεια η λίστα αυτή ολοένα και θα μεγαλώνει. 

Στην σκηνή προβλήθηκε ένα demo όπου έδειχνε το κινητό να είναι συνδεδεμένο με το αυτοκίνητο μέσω καλωδίου (πιθανόν HDMI) και αναμένεται να έχει και Bluetooth για audio. Τα APIs που χρησιμοποιούνται στο Android Auto έρχονται από το Android Wear, οπότε οι προγραμματιστές έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν εύκολα εφαρμογές μεταξύ smartwatch και αυτοκινήτου.

Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αριθμός μελών που υπολογίζεται ότι είναι σύμφωνοι με αυτό το νέο σύστημα (εταιρίες τεχνολογίας και κατασκευαστές αυτοκινήτων), είναι περίπου 40 με 25 κατασκευαστές αυτοκινήτων να έχουν υπογράψει μέχρι τώρα. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που έχουν εγκρίνει την νέα προσπάθεια της Google, είναι: Acura, Alfa Romeo, Audi, Bentley, Chevy, Chrysler, Dodge, Honda, Hyundai, VW, Subaru, η Maserati και η Volvo.



Το SDK ακόμα δεν είναι διαθέσιμο, αλλά πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger