Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες του νέου Android L που ξεχώρισαν

28 Ιουνίου 2014


Το Android L είναι το νέο λειτουργικό τηςGoogle για φορητές συσκευές που εντυπωσίασε τους developers στο πρόσφατο συνέδριο Google I/O 2014 στο οποίο παρουσιάστηκε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά νέα στοιχεία και δυνατότητες που ξεχώρισαν στο
νέο mobile λειτουργικό και ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε!

1. Material Design


Το Material Design είναι ουσιαστικά μία νέα γλώσσα που θα έχουν στη διάθεση τους οι developers για να αλλάξουν ριζικά το περιβάλλον χρήσης του λειτουργικού συστήματος, ενώ ένα από τα σημαντικά του χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα να χρησιμοποιείται το ίδιο design εφαρμογών σε όλες τις συσκευές με Android L.

Επίσης, το Material Design δίνει μία αίσθηση 3D στις εφαρμογές και στο λειτουργικό, ενώ η γενικότερή του φιλοσοφία το κάνει πιο minimal, πιο καθαρό, με περισσότερα χρώματα και σκιές και γενικώς περισσότερο user-friendly.

2. Google Fit με Bluetooth 4.1


Το Google Fit συγκεντρώνει και καταγράφει πληροφορίες και δεδομένα που συλλέγει από τους αισθητήρες της συσκευής σε συνδυασμό με τις εφαρμογές φυσικής κατάστασης, με την Google να ανακοινώνει ότι θα συνεργαστεί με τις Nike, Adidas, Basis, RunKeeper, ενώ συνολικά θυμίζει αρκετά το HealthKit της Apple.

Το νέο Bluetooth 4.1, θα συνεργάζεται άψογα με το Android L, με μεγαλύτερη συμβατότητα συσκευών και καλύτερη επικοινωνία συσκευών.

3. Νέα πλήκτρα αφής


Ήδη οι τελευταίες Nexus συσκευές έχουν μόνο πλήκτρα αφής (εξαιρουμένων έντασης και ενεργοποίησης) και το νέο Android L, δείχνει το δρόμο και στις υπόλοιπες εταιρίες, ότι έτσι πρέπει να κατασκευάζουν τα επόμενα smartphones τους.

Η αλλαγή του Android L είναι τα νέα πλήκτρα αφής βρίσκονται σε διάφορα σημεία στην οθόνη, ενώ μεταφέρονται όπως περίπου γίνεται με τα chat heads από το Facebook Messenger.

4. Νέες ειδοποιήσεις


Το νέο Android L φέρνει αλλαγές και στις ειδοποιήσεις της συσκευής, οι οποίες είναι πλέον διαδραστικές, ενώ γίνεται διαχωρισμός σε σημαντικές και μη, ώστε να ρυθμίζεται ποιες θα εμφανίζονται πάντα.

5. Battery saver


Το Project Volta της Google βοηθά τους developers να κατασκευάσουν εφαρμογές που δεν είναι ενεργειακά ασύμφορες, ενώ το Battery Saver mode στο νέο Android L, θα δίνειεπιπλέον 90 λεπτά διάρκεια στη συσκευή, χαμηλώνοντας τη συχνότητα του επεξεργαστή και μειώνοντας το refresh rate της οθόνης.

6. H.265, 4K Streaming Video


Με τις πρώτες οθόνες ανάλυσης 4Κ να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, το επόμενο βήμα είναι να δούμε συσκευές με δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση .

Το νέο Android L έχει τις προδιαγραφές για ποιότητα 4Κ στα videos, ρίχνοντας έτσι το μπαλάκι στους κατασκευαστές και τις κάμερες που θα εξοπλίζουν τα μελλοντικά Android smartphones. Σε πρώτη φάση πάντως, το Android L είναι έτοιμο να αναπαράγει υλικό ποιότητας 4Κ μέσω του codec H.265.

7. ART compiler


Όσον αφορά στους developers, στο Android 4.4 υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει ο προεπιλεγμένος compiler, από τον Dalvik, στον ART, με το νέο Android L, να έχει βασιστεί εξ ολοκλήρου στον ART.

Ο ART είναι περισσότερο αποδοτικός, υποστηρίζει 64bit επεξεργαστές, βελτιστοποιεί τη χρήση της μνήμης, ενώ θα λειτουργεί απροβλημάτιστα σε όλες τις συσκευές και πλατφόρμες (X86, ARM, MIPS).

Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger