Τι έγραψε η CIA στο πρώτο της tweet και προκάλεσε... πανικό στο twitter!

07 Ιουνίου 2014

Λίγες μέρες μετά το άνοιγμα μίας Facebook Page, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, η γνωστή μας CIA, άνοιξε λογαριασμό και στο Twitter. Και το πρώτο της tweet συζητείται ήδη αρκετά, αποτελώντας μία "ανατρεπτική" πρεμιέρα για την
παρουσία της στο δημοφιλές micro-blogging site.



Με μία προσπάθεια για χιούμορ στα όρια του... τρολαρίσματος, η CIA έγραψε "Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ούτε να διαψεύσουμε ότι αυτό είναι το πρώτο μας tweet", προκαλώντας κύματα σχολίων αλλά και retweets - με τα τελευταία, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, να έχουν ξεπεράσει τα 200.000!
Το πρώτο tweet της CIA αποτελεί μία αναφορά στην "Glomar response" η οποία έγινε δημοφιλής από τη CIA για πρώτη φορά το 1975, όταν ένας ρεπόρτερ ξεκίνησε να ερευνά μία ιστορία σχετικά με την απόπειρα διάσωσης ενός βυθισμένου ρωσικού υποβρυχίου. Όταν ο δημοσιογράφος κατηγόρησε την CIA ότι προσπάθησε να διατηρήσει τις προσπάθειες δημοσιοποίησης της ιστορίας στο σκοτάδι, η CIA ανέφερε ότι δεν μπορεί "ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει" κάτι τέτοιο. Η απάντηση αυτή έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις, ενώ υπάρχει ακόμη και ειδική wikipedia σελίδα γι' αυτήν.
Όσο για την παρουσία της CIA στα social media (...κάλλιο αργά παρά ποτέ) σύμφωνα με τον director της John Brennan:
"Με την επέκταση σε αυτές τις πλατφόρμες, η CIA θα είναι σε θέση να αλληλεπιδράσει πιο άμεσα με το κοινό και να παρέχει πληροφορίες για την αποστολή, την ιστορία της και άλλες εξελίξεις... Έχουμε σημαντικές ιδέες να μοιραστούμε και θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι μη διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με την Υπηρεσία θα είναι περισσότερο προσιτές για το αμερικανικό κοινό που υπηρετούμε, σύμφωνα με την αποστολή της εθνικής μας ασφάλειας".
Στο Facebook έως τώρα η CIA έχει συγκεντρώσει 13.600 likes, ενώ στο twitter όπου έκανε και αυτή τη δυναμική αρχή περισσότερους από 354.000 followers.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger