Το Feedly είναι εκτός λειτουργίας, με τους εισβολείς να ζητούν λύτρα

11 Ιουνίου 2014

Εδώ και αρκετές ώρες ο δημοφιλής RSS reader, Feedly, είναι εκτός λειτουργίας λόγω επίθεσης στους servers του, με τους εισβολείς να εκβιάζουν την εταιρεία για λύτρα.
Λίγη ώρα μετά την επίθεση η ομάδα του Feedly έδωσε περισσότερες πληροφορίες
στο blog της υπηρεσίας εξηγώντας για ποιο λόγο είναι εκτός λειτουργίας, αναφέροντας πως έχουν έρθει σε επαφή με τις αρχές αλλά και με άλλα θύματα της επίθεσης.

Η ανακοίνωση επισημαίνει πως οι εισβολείς προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα προκειμένου να σταματήσουν την επίθεση και να λειτουργήσει πάλι το feedly. Συνεχίζει, προσθέτοντας πως αρνούνται να παραδοθούν και θα συνεργαστούν με παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου για να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο τρόπο την επίθεση. Τέλος ζητούν συγνώμη για το γεγονός, καθησυχάζοντας τους χρήστες πως οι λογαριασμοί τους είναι ασφαλείς και θα είναι προσβάσιμοι μόλις εξουδετερωθεί η απειλή.

Πάντως αυτή η τακτική εκβιασμού δεν είναι σπάνια αλλά οι εταιρείες συνήθως δεν είναι πρόθυμες να συζητήσουν σχετικά. Σε μια παρόμοια περίπτωση πέρυσι όπου το Meetup είχε τεθεί αυτό εκτός λειτουργίας, είχαν ζητηθεί σε μορφή λύτρων το ποσό των 300 δολαρίων. Αρκετά χαμηλό το ποσό, αλλά φαίνεται πως αυτό αρκούσε στον εισβολέα και το Meetup προτίμησε να τον πληρώσει.

Το Feedly δεν έχει αναφέρει αν οι εισβολείς ζητούν ένα παρόμοιο ποσό, αλλά προς το παρόν το site παραμένει εκτός λειτουργίας και οι λογαριασμοί χρηστών δεν είναι διαθέσιμοι όπως φυσικά και τα feeds που παρακολουθούν. Αρκετοί επίσης παρατήρησαν πως και το Evernote είναι εκτός λειτουργίας αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δυο επιθέσεις συνδέονται.

 Site: Feedly Blog via insomnia

Ενημέρωση: Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Feedly μέσα από το blog του, αναφέρει πως εργάζονται πάνω σε κάποιες αλλαγές στην υποδομή του, που θα επιτρέψουν να ξαναλειτουργήσει η υπηρεσία, κάτι που θα διαρκέσει μερικές ακόμη ώρες.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger