Η Google παρουσίασε το Android Wear και μαζί το νέο Samsung Gear Live smartwatch

25 Ιουνίου 2014

Η Google παρουσίασε αναλυτικά στο Google I/O το Android Wear, το λειτουργικό σύστημα που θα δούμε σε πολλές φορετές συσκευές στο μέλλον. Προς το παρόν, οι μόνες συσκευές που επίσημα το χρησιμοποιούν είναι τα smartwatches των Motorola, LG και Samsung,
Moto 360, G Watch και Gear Live αντίστοιχα.
Τα smartwatches της LG και της Samsung θα είναι από σήμερα διαθέσιμα για αγορά στο Google Play Store. Δυστυχώς, το Moto 360 θα είναι διαθέσιμο αργότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Google γνωστοποίησε αρκετές νέες πτυχές και δυνατότητες του Android Wear. Θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως “unlock key” (όπως στα σύγχρονα αυτοκίνητα) για το άμεσο ξεκλείδωμα μίας συσκευής, εφόσον ο χρήστης φοράει την συσκευή και κρατάει το smartphone στα χέρια του. Σε αυτή τη περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο του με κάποιο pattern ή κωδικό, εφόσον το smartwatch βρίσκεται κοντά. Στην περίπτωση που η φορετή συσκευή απουσιάζει ή βρίσκεται αρκετά μακριά, ο χρήστης θα πρέπει να προβεί στην συνηθισμένη διαδικασία -δίνοντας κάποιο pin- για να ξεκλειδώσει το smartphone του.

Επίσης οι ειδοποιήσεις (notifications) πλέον είναι άμεσα συνδεδεμένα μεταξύ των δύο συσκευών. Αν έρθει κάποιο e-mail, εισερχόμενη κλήση ή όποια άλλη ειδοποίηση στο smartphone, το smartwatch αυτόματα ειδοποιεί τον χρήστη με το αντίστοιχο μήνυμα στην οθόνη του. Ακόμα, μιας και το Google Wear υποστηρίζει φωνητικές εντολές, ο χρήστης μπορεί να κρατήσει σημειώσεις ή να προχωρήσει σε αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τη μηχανή της Google, μεταφέροντας τα αποτελέσματα από το smartwatch στο smartphone ή στο tablet σε πραγματικό χρόνο.

Οι εφαρμογές που υποστηρίζονται από το Android Wear, μπορούν να ληφθούν από το Google Play με τη χρήση του smartphone ή κάποιου tablet. Αν η φορετή συσκευή είναι σε επικοινωνία εκείνη την στιγμή, τότε το κομμάτι της εφαρμογής που αφορά στο smartwatch, θα μεταφερθεί αυτόματα.


Δημοσιευμένη Εικόνα

Η Google σημείωσε πως η εμπειρία χρήσης δεν αλλάζει είτε το smartphone φέρει κυκλική οθόνη, όπως το Moto 360, ή ορθογωνική. Ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση της πλήρης έκδοσης του Android Wear SDK έτσι ώστε οι προγραμματιστές να ξεκινήσουν άμεσα την δημιουργία εφαρμογών.

[via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger