Η Ρωσική κυβέρνηση δεν θέλει πάρε-δώσε με Intel και AMD. Ετοιμάζει τους επεξεργαστές Baikal

23 Ιουνίου 2014

Η Ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε ότι είναι ασφαλέστερο να μη χρησιμοποιεί chips της Intel και της AMD, και θέλει τοπικά ανεπτυγμένα chips στους υπολογιστές των κυβερνητικών υπηρεσιών και του δημοσίου.
Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τους επεξεργαστές της Intel και της AMD, με επεξεργαστές τύπου Baikal, που σχεδιάζει ένα τμήμα της ρωσικής εταιρείας T-Platforms, η οποία κατασκευάζει υπερ-υπολογιστές. Ο επεξεργαστής Baikal, θα σχεδιαστεί όπως είπαμε από ένα τμήμα της T-Platforms αλλά σε συνεργασία με τον κρατικό όμιλο αμυντικών εξοπλισμών Rostekhnologuii (Rostec) και με την συγχρηματοδότηση του τεχνολογικού γίγαντα Rosnano.

Τα πρώτα chips που θα είναι έτοιμα σε ένα χρόνο, θα είναι τα Baikal M και M/S, που έχουν σχεδιαστεί με βάση την αρχιτεκτονική Cortex-A57 64-bit (οκτώ πυρήνων) της γνωστής αγγλικής εταιρείας ARM, με συχνότητα λειτουργίας 2.0GHz. Οι επεξεργαστές θα εγκατασταθούν σε υπολογιστές διάφορων κυβερνητικών οργανισμών και υπηρεσιών, που αγοράζουν 700.000 προσωπικούς υπολογιστές αξίας $500 εκατομμυρίων το χρόνο καθώς και 300.000 διακομιστές, αξίας $800 εκατομμυρίων το χρόνο. Ο συνολικός όγκος της αγοράς είναι περίπου πέντε εκατομμύρια συσκευές, αξίας $3.5 δισεκατομμυρίων.

Η Ρωσική κυβέρνηση δεν είναι ευχαριστημένη με τις Intel και AMD, αφότου αποκαλύφθηκε το πρόγραμμα κατασκοπείας των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν routers της CISCO με κοριούς. Η αμερικάνικη βιομηχανία τεχνολογίας τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί και άλλες κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ρωσίας, ως απάντηση στα προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ.

 Site: TechEYE via insomnia
Μοιραστοίτε το :

1 σχόλιο:

  1. Καλά όλα αυτά και δίκιο έχουν που τα κάνουν. Όμως θα ήταν καλύτερα να έβγαζαν και επεξεργαστές για μας για σπάσουν το μονοπώλιο της intel. Και λέω μονοπώλιο γιατί η πλατφόρμες είναι δύο: intel και mac και υπόλοιποι απλά βγάζουν συμβατά... Καλά θα ήταν να υπήρχαν κι άλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger