Το iOS 8 δίνει τέλος στην παρακολούθηση μέσω WiFi hotspot

10 Ιουνίου 2014

To iOS 8 το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια του συνεδρίου WWDC, βρίσκεται ήδη σε φάση δοκιμών κατά την οποία μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για τις δυνατότητες του.
Μια από αυτές η οποία δεν αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση της Apple, είναι η ενεργοποίηση τυχαίας MAC address κατά την αναζήτηση σύνδεσης του iPhone/iPod Touch/iPad με κάποιο ασύρματο δίκτυο. Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση η συγκεκριμένη πληροφορία να μη δημιουργεί συγκινήσεις όμως θεωρείται σημαντική για το προσωπικό απόρρητο του κατόχου της iOS συσκευής.

Σύμφωνα με τους New York Times, η υιοθέτηση της τακτικής MAC spoofing από την Apple, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε μια ολόκληρη αγορά διαφημιστών οι οποίοι μέσω συστημάτων που τοποθετούνται σε καταστήματα, παρέχουν αυτόματη σύνδεση στις iOS συσκευές, συγκεντρώνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τις επισκέψεις που δέχονται για μελλοντική στοχευμένη διαφήμιση.

Παρόμοιες τακτικές ακολουθούν γνωστά καταστήματα όπως το Nordstrom και το JC Penney στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόσφατη ενσωμάτωση παρόμοιου συστήματος σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα οι κάδοι παρείχαν αυτόματη σύνδεση σε αρκετά μοντέλα smartphone με τον κάτοχο τους να μη το γνωρίζει αφού το μόνο που χρειαζόταν ήταν να περάσει από κοντά τους. Στη συνέχεια μια σειρά από δεδομένα όπως η ταχύτητα, απόσταση, ο κατασκευαστής του κινητού τηλεφώνου, το μοντέλο κ.α βρισκόντουσαν στη διάθεση της εταιρείας Presence Orb για περαιτέρω ανάλυση, δημιουργώντας αντιδράσεις με τελικό αποτέλεσμα τη διακοπή συγκέντρωσης πληροφοριών.

Η τελική έκδοση του iOS 8 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, με την Apple να ευελπιστεί για ακόμη μια φορά σε υψηλά ποσοστά υιοθέτησης από τη συντριπτική πλειοψηφία κατόχων συμβατών iOS συσκευών.

 Site: Mashable
 Site: TheVerge via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger