Ιντερνετικό γλωσσάρι made by... FBI!

18 Ιουνίου 2014

Το FBI δημοσίευσε πρόσφατα ένα γλωσσάρι, στο οποίο βρίσκονται καταγεγραμμένες 2800 και πλέον διαφορετικές λέξεις, οι οποίες ανήκουν στη λεγόμενη αργκό (Slang) του Internet και του Twitter. Έννοιες όπως: LOL, ROFL, WTF,
OMG και πολλά άλλα ακρώνυμα που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τους Internet users επεξηγούνται λεπτομερώς στις 83 σελίδες του εν λόγω οδηγού, ο οποίος διατίθεται ελεύθερα σε .pdf μορφή.

Τo FBI προχώρησε στη δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού, καθώς η αλματώδης ανάπτυξη της αργκό του διαδικτύου, που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να δυσκολεύει τους πράκτορες του, όχι μόνο στις επιχειρησιακές τους αναζητήσεις, αλλά και στην καθημερινότητα τους. Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του συγκεκριμένου οδηγού, στόχος του είναι όλοι οι πράκτορες του FBI να εξοικειωθούνκαλύτερα με την μοντέρνα αυτή γλώσσα, ώστε να μπορέσουν να επικοινωνούν καλύτερα στην καθημερινότητα τους με τα παιδιά και τα εγγόνια τους! Όπως αποδεικνύεται, όμως, η δημιουργία του συγκεκριμένου οδηγού από το FBI δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς πριν από μερικούς μήνες μία ειδική κυβερνητική επιτροπή που ασχολείται με τη διάδοση της ελευθερίας του λόγου, ζήτησε από τους υπευθύνους του FBI να δημοσιοποιήσουν όλα ταέγγραφα τους που σχετίζονται με την κατανόηση της “leetspeak”, μίας γλώσσας που αποτελεί ένα μείγμα αριθμών και γραμμάτων.
Εάν θέλετε να εμπλουτίσετε και εσείς τις γνώσεις σας περισσότερο στον κόσμο του Internet, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το συγκεκριμένο οδηγό, κάνοντας κλικ εδώ.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger