Πανεπιστήμιο παρέχει υποτροφίες στους pro-gamers του League of Legends!

20 Ιουνίου 2014

Τα eSports όσο περνάει ο καιρός γνωρίζουν όλο και μεγαλύτερη αποδοχή. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ακόμη και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού έχουν αρχίσει να αναγνωρίζουν τη δυναμική που διαθέτει ο τομέας του competitive gaming.
Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το Robert Morris University που εδρεύει στο ΙIllinois των Η.Π.Α, όπου οι υπεύθυνοι του αποφάσισαν να ξεκινήσουν να παρέχουν υποτροφίες σε όλους τους φοιτητές που διαπρέπουν στο League of Legends!
 league-of-legends-season-3-world-finals-viewers
Το Robert Morris γίνεται έτσι το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα στην ιστορία των Η.Π.Α. που δίνει υποτροφίες  στους σπουδαστές εκείνους που πρωταγωνιστούν σε competitive game (και συγκεκριμένα στο League of Legends). Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι υπεύθυνοι του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι υποτροφίες αυτές καλύπτουν το 50% του κόστους των μαθημάτων και 50% του συνολικού κόστουςστέγασης. Φυσικά αυτές οι υποτροφίες δεν δίνονται σε καμία περίπτωση τυχαία, καθώςστόχος του Robert Morris είναι να δημιουργήσει μία παντοδύναμη ομάδα παικτών του League of Legends, ώστε το πανεπιστήμιο να εκπροσωπηθεί επάξια στην Collegiate Starleague, το οποίο αποτελεί ένα παναμερικανικό eSports tournament, στο οποίο συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα των Η.Π.Α (όπως  τα Harvard και George Washington) και του Καναδά. Εκτός από την Collegiate Starleague, η pro-gaming ομάδα που θα δημιουργήσει το Robert Morris πρόκειται να λάβει μέρος και στο North American Collegiate Championship, ένα τουρνουά League of Legends, το οποίο διοργανώνεται επίσημα από την Riot, και στο όποιο δίδονται 100.000 δολάρια σε υποτροφίες.
 League of Legends star gets visa as pro athlete.
Χωρίς αμφιβολία, η εξαιρετική αυτή κίνηση από την πλευρά του Robert Morris University αποδεικνύει περίτρανα την τεράστια δυναμική των e-sports, τα οποία πλέον στις συνειδήσεις του κόσμου έχουν αρχίσει να εξισώνονται με τα πραγματικά sports!
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger