Η Nokia πειραματίζεται με τον νέο Z Launcher για Android

20 Ιουνίου 2014

Από την στιγμή που το τμήμα «Devices and Services» της Nokia έχει περάσει στα χέρια της Microsoft, η Nokia έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο να πειραματιστεί ξανά και ξανά στον mobile χώρο. Έτσι λοιπόν, μία από τις πρώτες της μεγάλες κινήσεις ήταν να αγοράσει

τον Z launcher, έναν εναλλακτικό Launcher συμβατό με Android συσκευές.

Στον νέο Z Launcher εκτός από το κλασσικό dock εφαρμογών που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης, συμπεριλαμβάνονται και άλλα στοιχεία, όπως η ένδειξη ώρας και ημερομηνίας στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης, καθώς και τα επόμενα προγραμματισμένα ραντεβού από το ημερολόγιο που εμφανίζονται δεξιά. Όμως το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης καταλαμβάνει μια λίστα με όλες τις συντομεύσεις εφαρμογών που χρησιμοποιούνται συχνά, επαφές και ιστοσελίδες. Η υπόσχεση της εταιρίας που ευθύνεται για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου Launcher είναι πως θα μάθει τις προτιμήσεις των χρηστών χρόνο με τον χρόνο και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να προτείνει από μόνο του στην αρχική οθόνη τις εφαρμογές και όλα τα απαραίτητα tools που χρειάζεται διαρκώς. «Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Z Launcher διαβάζει την χρήση που κάνετε στο τηλέφωνό σας και προωθεί τις αγαπημένες σας εφαρμογές στην αρχική οθόνη ώστε να μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση σε αυτές», αυτά είναι τα όσα λέει η ομάδα στην επίσημη ιστοσελίδα της. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς τόσο καλύτερο θα γίνεται, αυτό αν θέλετε το «σλόγκαν» της εταιρίας για να τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να σας παρέχονται όλα απλόχερα.

Για να μην χρονοτριβείτε, προσφέρεται η δυνατότητα να κάνετε swipe πάνω στην οθόνη ένα γράμμα και το Launcher θα σου προτείνει επαφές, εφαρμογές κλπ. που αρχίζουν από αυτό το γράμμα. Οπότε εάν κάποιος σχηματίσει στην οθόνη της συσκευής του το γράμμα «S», τότε θα προβληθούν εφαρμογές που ξεκινούν από το γράμμα αυτό, όπως το Skype, το Spotify, ή επαφές από τον τηλεφωνικό κατάλογο. Επιτρέπεται και η γραφή παραπάνω γραμμάτων για να περιοριστούν τα αποτελέσματα αναζήτησης και να εμφανιστεί αυτό που ψάχνετε με περισσότερη ακρίβεια, π.χ. αν θέλετε το Snapseed, θα μπορούσατε να σχεδιάστε δύο βασικά γράμματα από το όνομα της υπηρεσίας, το N και μετά το S. 

Το μόνο κακό είναι ότι ο Z Launcher δεν είναι ακόμη διαθέσιμος στο Google Play store. Κάνοντας όμως Sign up για «Limited pre-beta release» στο επίσημο website, μπορείτε να τον κατεβάσετε απευθείας από εκεί. 

[via] [via]
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger