Γνωστό ''κινέζικο'' smartphone έρχεται προεγκατεστημένο με spyware

19 Ιουνίου 2014

Ο λόγος για το σχετικά γνωστό "κινέζικο" smartphone Star N9500, το οποίο και αποσύρθηκε από το ebay, μετά από ανακάλυψη ότι η συσκευή έρχεται προεγκατεστημένη από το εργοστάσιο κατασκευής με κακόβουλο λογισμικό.
Το λογισμικό, μεταμφιεσμένο ως Google Play Store, κατέγραφε τις ενέργειες του χρήστη και απέστελνε τα δεδομένα σε servers στην Κίνα. Το λογισμικό δεν μπορεί να απεγκατασταθεί από τη συσκευή (είναι ενσωματωμένο στο firmware), ενώ εγκαθιστά εις άγνοια του χρήστη νέα κακόβουλα λογισμικά.

Σύμφωνα με την G Data, το spyware μπορεί να ανακτήσει προσωπικά δεδομένα, να καταγράψει τραπεζικές πληροφορίες, να διαβάσει emails και SMS, ενώ μπορεί να πάρει τον έλεγχο της κάμερας και του μικροφώνου. Οι δημιουργοί του spyware έχουν τον πλήρη έλεγχο της συσκευής.

Αν και η σειρά συσκευών Star δεν θεωρείται ευρεώς γνωστή, έχει πάρα ταύτα βρεί καταναλωτές, μιάς και μοιάζει οπτικά με γνωστές συσκευές της Samsung αλλά στο ένα τρίτο της τιμής.

Το Star N9500 εξακολουθεί να πωλείται από το amazon, αν και στα reviews καταναλωτές προειδοποιούν για τους κινδύνους που υπάρχουν με την αγορά του.

 Site: BBC via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger