Η Τουρκία αίρει την δίμηνη απαγόρευση του YouTube

05 Ιουνίου 2014

Μετά την "απελευθέρωση" του Twitter στη Τουρκία, ήρθε χθες, μετά απο 2 μήνες, και η σειρά YouTube, να βγεί απο τη λίστα των απαγορευμένων ιστοσελίδων.
Μετά το αίτημα της Google να αρθεί η απαγόρευση του YouTube, το νομοθετικό σώμα
έκρινε πως όντως η απαγόρευση αυτή παραβίαζε τα δικαιώματα των ανθρώπων και διέταξε την ανάκληση της η οποία πραγματοποιήθηκε επίσημα και απρόθυμα απο τη κυβέρνηση, περίπου ένα μήνα μετά.

Όπως μαθεύτηκε τελικά, και οι δυο απαγορεύσεις ήταν αποτέλεσμα μιας προσπάθειας πίεσης των πολιτικοποιημένων μέσων ενημέρωσης, με μηνύματα και βίντεο μέσω των οποίων φέρεται να διέρρευσαν άκρως απόρρητα στρατιωτικά σχέδια. Στη ουσία όμως αυτή η κίνηση πηγάζει απο ένα μεγαλύτερο κίνημα αυταρχικής λογοκρισίας επηρεάζοντας και άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το WhatsApp ή μέχρι ακόμα και το ίδιο το διαδίκτυο.

Παρ'ότι το Twitter "απελευθερώθηκε", η Τουρκία εξακολουθεί να το ελέγχει. Χάρη στον υπουργό Τηλεπικοινωνιών, Luft Elvan, η χώρα και το Twitter συνεργάζονται προκειμένου να εξαλείψουν το "κακόβουλο" περιεχόμενο, καθώς ο ίδιος ο υπουργός έχει την δυνατότητα να λογοκρίνει μηνύματα και λογαρισμούς. Όμως, ποιο περιεχόμενο θεωρείται προκλητικό και κακόβουλο; Η εμπλοκή και οι επιπτώσεις πολιτικών προσώπων καθως και ο έλεγχος που ασκούν στα κοινωνικά δίκτυα είναι τεράστιο και επικύνδυνο θέμα.

 Site: Engadget via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger