10.000 ρομπότ στις γραμμές παραγωγής της Foxconn για τη κατασκευή του iPhone 6

07 Ιουλίου 2014

Mε στόχο τη καλύτερη διαχείριση της παραγωγής του φημολογόμενου iPhone 6, ο Terry Gou, CEO της Foxconn δήλωσε σε πρόσφατη συνάντηση των μετόχων, πως η εταιρεία θα ενσωματώσει σύντομα στις γραμμές συναρμολόγησής της μεγάλο αριθμό ρομπότ.
Ο στόχος είναι τα ρομπότ να αντικαταστήσουν ανθρώπινο δυναμικό με απώτερο σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής. Να σημειώσουμε, πως η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα ρομπότ (foxbots) που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν βρίσκονται στα τελικά στάδια των δοκιμών τους.

Το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου ρομπότ ανέρχεται σε περίπου $20.000 με $25.000 (μία επένδυση που υπολογίζεται το λιγότερο στα 200 εκατομμύρια δολάρια) όμως σε μια εταιρεία με 1.23 εκατομμύρια υπαλλήλους μια τέτοια επένδυση μάλλον θα αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρα μακροπρόσθεσμα (να αναφέρουμε πως η Apple, έχει ανακοινώσει μακροπρόθεσμο επενδυτικό σχέδιο στις γραμμές παραγωγής ύψους 10.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά σε τέτοιου είδους αυτοματισμούς).

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η Foxconn δεν επιθυμεί να "εξαφανίσει" τον ανθρώπινο παράγοντα από το σύνολο των γραμμών παραγωγής. Πρόσφατες αναφορές έκαναν λόγο για πρόσληψη 100.000 επιπλέον εργατών για την κατασκευή -όπως φημολογείται- του iPhone 6.

 Site: Neowin
 Site: MacRumors via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger