Στροφή 180 μοιρών για το Google+. Τώρα δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς το πραγματικό σου όνομα!

16 Ιουλίου 2014

Το Google+, το κοινωνικό δίκτυο της Google, έκλεισε πριν λίγο καιρό τα τρία χρόνια λειτουργίας, έχοντας καταφέρει σ' αυτό το διάστημα να αποκτήσει φανατικούς
φίλους, αλλά και πολλούς χρήστες που απλά πέρασαν και δεν... έμειναν,
έχοντας σχεδόν ανενεργούς λογαριασμούς.


Το φιλόδοξο σχέδιο της Google να ενoποιήσει όλες τις υπηρεσίες της (ακόμη και το Youtube)κάτω από έναν κοινό λογαριασμό με το πραγματικό όνομα του χρήστη, δεν... ενθουσίασε τους πάντες, ειδικότερα όσους ήθελαν να δοκιμάσουν την εμπειρία ενός νέου υποσχόμενου κοινωνικού δικτύου, αλλά χωρίς να πρέπει υποχρεωτικά να αποκαλύπτουν την πραγματική τους ταυτότητα. Κάποιοι άλλοι, βέβαια, αρέσκονται από το όλο concept, αλλά και το γεγονός ότι μπορούν μέσα από ένα ενιαίο προφίλ να αξιοποιούν ποικιλία υπηρεσιών, όπως η παρουσία τους σε ένα social network με ενδιαφέρουσα sharings, η σύνδεση με το Gmail, το Youtube ή ακόμη και πιο εξειδικευμένες εφαρμογές όπως το Google Authorship για τους συντάκτες ιστοσελίδων και blogs.
Και ενώ το Google+ πέρασε πριν λίγο καιρό μία μεγάλη κρίση αμφισβήτησης του αν τελικά θα μπορέσει να καταφέρει να παραμείνει "ζωντανό" μετά και την αποχώρηση του "πατέρα"του, Vic Gundotra, η Google τώρα προχωράει σε μία ακόμη κίνηση που πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει περισσότερους χρήστες προς το μέρος του. Έτσι, καταργεί την υποχρεωτική χρήση του πραγματικού σας ονόματος, ώστε να αξιοποιήσετε τις λειτουργίες τους.
"Υπάρχει ένας αριθμός χρηστών που θέλουν να λάβουν μέρος χωρίς να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα" αναφέρει η εταιρεία σε ποστ στο Google+ (πού αλλού;). Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να στείλει τις απολογίες της στους χρήστες, ελπίζοντας πως η νέα αλλαγή θα κάνει το Google+ πιο φιλόξενο, αλλά και χωρίς αποκλεισμούς.
Εσείς πώς βρίσκετε τη στροφή 180% στην πολιτική του Google+, όσον αφορά τη χρήση του πραγματικού σας ονόματος. Ήταν αυτός λόγος που σας αποθάρρυνε από το να το χρησιμοποιήσετε; Πιστεύετε πως η αλλαγή θα φέρει νέους χρήστες στο κοινωνικό δίκτυο της Google ή είναι κάτι που σας αφήνει έτσι κι αλλιώς αδιάφορους;
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger