Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στις γραφομηχανές μετά το σκάνδαλο κατασκοπείας της NSA;

16 Ιουλίου 2014

Γερμανοί πολιτικοί σκέφτονται σοβαρά να επιστρέψουν στη χρήση χειροκίνητων γραφομηχανών για υψηλής ασφάλειας και απόρρητα έγγραφα εξαιτίας του σκανδάλου κατασκοπείας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής της Bundestag, σχετικά με τη δραστηριότητα της NSA στη Γερμανία, ανέφερε σε συνέντευξη του πως τόσο αυτός όσο και οι συνάδελφοι του σκέφτονται πολύ σοβαρά να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου που έπαιρνε τη συνέντευξη, για το αν σκέφτονται τη χρήση γραφομηχανών, ο πολιτικός Patrick Sensburg, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος απάντησε θετικά, αποκλείοντας παράλληλα τη χρήση... ηλεκτρονικών μοντέλων γραφομηχανών. Όταν ο δημοσιογράφος αστειευόμενος τον ρώτησε: "Σοβαρολογείτε;" o πολιτικός του ξεκαθάρισε πως είναι πολύ σοβαροί με το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη διάρκεια των κατασκοπευτικών ενεργειών των Ηνωμένων Πολιτειών στη Γερμανία, υπήρχαν εικασίες πως η CIA μπορεί να έχει βάλει σκόπιμα στο στόχαστρο την εξεταστική επιτροπή της βουλής για το σκάνδαλο με την NSA.

Ο Sensburg ανέφερε πως σε σχέση με άλλες εξεταστικές επιτροπές, συνεχίζουν να ερευνούν τη τρέχουσα κατάσταση και πως οι δραστηριότητες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Πέρυσι, η Ρώσικη κυβέρνηση πήρε παρόμοια μέτρα προστασίας απέναντι στη κατασκοπευτική δράση της NSA, όπως είχε αποκαλύψει ο Edward Snowden. Μια ομοσπονδιακή υπηρεσία, αποτελούμενη από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ρωσίας, προχώρησε στην αγορά 20 γραφομηχανών Triumph Adler, οι οποίες δημιουργούν ένα μοναδικό χειρόγραφο, η πηγή του οποίου μπορεί να εντοπιστεί.

Ορισμένοι πολιτικοί από άλλα κόμματα χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του Sensburg οπισθοδρομικές και παράλογες. Αν και ο Sensburg ενδεχομένως να έχει μετανιώσει για τις δηλώσεις του σήμερα, οι αποκαλύψεις που αφορούν στη ψηφιακή παρακολούθηση έχουν προκαλέσει μια τάση να επανεξεταστούν οι τρόποι που η κυβέρνηση χειρίζεται τις επικοινωνίες της.

 Site: TheGuardian via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger