Το πρώτο διαστημοδρόμιο της Ευρώπης, θα είναι έτοιμο το 2018 στη Βρετανία

15 Ιουλίου 2014

Η Βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο, τις 8 περιοχές που έχουν επιλεγεί από τις επιστημονικές επιτροπές της, μία εκ των οποίων θα φιλοξενήσει το πρώτο διαστημοδρόμιο εκτός αμερικανικού εδάφους, με το πλάνο να είναι έτοιμο και λειτουργικό
μέσα στο 2018. Αυτά αποκαλύπτει η Guardian, στηριζόμενη σε αποκλειστικές πληροφορίες, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης, την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, μία από τις τοποθεσίες που έχει υπ' όψιν της η Βρετανική Κυβέρνηση, είναι το Lossiemouth  μία περιοχή στις όχθες της Σκωτίας. Ο πρωτοπόρος του διαστημικού τουρισμού Richard Branson και η εταιρεία του Virgin Galactic, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους στην περιοχή για την δημιουργία διαστημοδρομίου, προς μεγάλη χαρά των Σκωτσέζων.
Βλέπετε, οι Βρετανοί βλέπουν πως, με την έναρξη τουριστικών διαστημικών πτήσεων από την Virgin Galactic και την XCOR μέσα στο 2014 από το διαστημοδρόμιο που έχει ήδη κατασκευαστεί στο Νέο Μεξικό, κατά τις οποίες τουρίστες, θα μπορούν να αγοράζουν έναντι 200 χιλιάδων δολαρίων περίπου μία πτήση στο 100 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της γης, η προοπτική γι αυτή την αγορά, έχει ήδη γίνει πραγματικότητα.
Σε αυτή την αγορά, του διαστημικού τουρισμού δηλαδή, προσθέστε και όλες εκείνες τις ανάγκες για εκτόξευση δορυφόρων αλλά και πραγματοποίηση εμπορικών πτήσεων από εταιρείες διαστημικής γεώτρησης και μελετών και θα έχετε ένα πρώτης τάξεως business case.
Οι Βρετανοί υπολογίζουν πολύ στην διαστημική προοπτική. Τόσο από τα έσοδα του τουρισμού, όσο και από την προοπτική παραχώρησης του διαστημοδρομίου τους σε όλους εκείνους τους οργανισμούς που επενδύουν στο διάστημα. Από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, μέχρι και τις μεμονωμένες χώρες που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις της Ρωσίας, των ΗΠΑ ή και της Αυστραλίας προκειμένου να “πετάξουν” στο διάστημα.
Τι λέτε; Θα ζηλέψει η Ελληνική Κυβέρνηση από τους Βρετανούς και θα “κλέψει” την πρωτιά με την δημιουργία διαστημοδρομίου εν τέλει στην “παραμεθόριο” Καλαμάτα; Επειδή δεν το βλέπουμε να γίνεται, εμείς μάλλον θα χρησιμοποιήσουμε τις Βρετανικές εγκαταστάσεις αν ποτέ καταφέρουμε να αγοράσουμε εισιτήρια για μία βόλτα λίγο πιο κοντά στο φεγγάρι.
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger