Ο Security Chief του Android βρίσκει τα anti-virus apps περιττά!

15 Ιουλίου 2014

Μπορεί το Android smartphone ή tablet σας να είναι δυνητικά εκτεθειμένο σε κακόβουλο λογισμικό (σε περίπτωση, για παράδειγμα, που κάνετε λήψη μίας εφαρμογής από μη πιστοποιημένο κατάστημα τρίτων ή κάνετε κλικ σε κάποιον "ύποπτο" σύνδεσμο ενός email
σας), ωστόσο η Google μάλλον δεν πιστεύει ότι χρειάζεστε εξειδικευμένο anti-virus πρόγραμμα για να σας προστατεύσει από τέτοιες "κακοτοπιές".

Όπως, μάλιστα, σημειώνει τώρα ο Adrian Ludwig, Security Chief του Android, στην Sydney Morning Herald, "το 99% των χρηστών Android δε έχουν να επωφεληθούν σε κάτι από τις anti-virus εφαρμογές". Ο ίδιος πιστεύει πως οι εταιρείες anti-virus υπερβάλλουν όσον αφορά το πρόβλημα, σε μία προσπάθεια να πουλήσουν το λογισμικό τους.
"Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να εγκαταστήσει κάποιος κάτι επιπρόσθετο της προστασίας που εμείς παρέχουμε" σημειώνει ο Ludwig. "Αν έκανα κάποιου είδους δουλειά που να απαιτεί αυτού του τύπου την προστασία, κάτι τέτοιο θα είχε νόημα, αλλά νομίζω ότι ο μέσος χρήστης Android δε χρειάζεται να εγκαταστήσει κάποιο anti-virus".
Οι δηλώσεις του στελέχους της Google και του Android δεν αποτελούν έκπληξη για πολλούς, καθώς, έτσι κι αλλιώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που, εδώ και καιρό, στηρίζουν την άποψη πως οιanti-virus εφαρμογές για το λειτουργικό είναι υπερτιμημένες και περιττές. Κάποιοι, μάλιστα, προχωρούν ακόμη... περισσότερο, αμφισβητώντας ακόμη και για τη χρησιμότητα ενός anti-virus σε ένα... PC (με την προϋπόθεση, βέβαια, πάντα, κάποιος χρήστης να είναι έμπειρος και να μπορεί να αποφύγει από μόνος του αυτονόητες "κακοτοπιές").
Ποια είναι, αλήθεια, η άποψή σας για το ζήτημα. Συμφωνείτε με τον Security Chief του Android ή στηρίζετε τις εταιρείες anti-virus και το έργο τους;
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger