Μηνύσεις κατά του Adblock Plus στη Γερμανία

10 Ιουλίου 2014

Το Adblock Plus είναι ένα από τα πιο δημοφιλή add-ons για internet browsers στις μέρες μας, επιτρέποντας σε πολλούς χιλιάδες χρήστες να μπλοκάρουν "παρεμβατικές" διαφημίσεις στους ιστότοπους που επισκέπτονται.
Η Eyeo, η εταιρεία πίσω από το Adblock Plus, πρόσφατα τέθηκε υπό αμφισβήτηση λόγω
κάποιων νέων προσθηκών που έκανε στο πρόγραμμα. Μία από τις "βελτιώσεις" αφορά σε μια "λευκή λίστα" με ιστότοπους που δεν επηρεάζονται εξ' ορισμού από το Adblock Plus. Η εταιρεία μάλιστα ζητάει χρήματα από άλλες εταιρείες για να προσθέσει τις ιστοσελίδες τους στη "λευκή λίστα". Μερικές διαφημιστικές εταιρείες επέκριναν τη τακτική της Eyeo χαρακτηρίζοντας τη ως εκβιαστική και δύο από αυτές που έχουν τη βάση τους στη Γερμανία κατέθεσαν μήνυση ενάντια στην Eyeo.

Προσφυγή στο Δικαστήριο του Μονάχου ενάντια στην Eyeo κατέθεσαν οι εταιρείες ProSiebenSat.1 Media και το RTL Group με πρόσχημα τη παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ λέγεται πως και οι Chip Online και Focus Online σκέφτονται το ενδεχόμενο να κάνουν το ίδιο. Όμως ο Ben Williams, εκπρόσωπος της Eyeo αρνήθηκε ότι οι εταιρείες κατέφυγαν σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στο Adblock Plus.

Πολλές μεγάλες εταιρείες και ιστοσελίδες έχουν πληρώσει το AdBlock Plus προκειμένου να συμπεριληφθούν στην "λευκή λίστα". Έχει αναφερθεί μάλιστα ότι η Google είναι μια από αυτές. Παρόλα αυτά, η επιλογή για το είδος του περιεχομένου που θα εμφανίζεται, εξακολουθεί να είναι υπο τον έλεγχο κάθε χρήστη (αν και αρκετοί δεν έχουν την ευχέρια ή τη δυνατότητα να ψάξουν στις σχετικές ρυθμίσεις). Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξε-τικάρετε την επιλογή που επιτρέπει τις διαφημίσεις από τη "λευκή λίστα". Αν οι εταιρείες εξακολουθούν να πιέζουν για την εισαγωγή τους στην "λευκή λίστα", το μόνο που μένει να αναρωτηθούμε είναι κατά πόσο άλλα εναλλακτικά add-ons θα αρχίσουν να γίνονται δημοφιλή. Ήδη υπάρχει ένα "fork" του Adblock Plus από το οποίο απουσιάζει η "λευκή λίστα", το Adblock Edge.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο Neowin και το αρχικό κείμενο στο Spiegel Online (στα γερμανικά).

 Site: MyCe via insomnia
Μοιραστοίτε το :

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας σελίδες(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger