Eπεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα τα δίκτυα VDSL και 4G του Ομίλου ΟΤΕ

10 Ιουλίου 2014


Ο Όμιλος ΟΤΕ ανακοίνωσε νέα στοιχεία σχετικά με την επέκταση των δικτύων Νέας Γενιάς, με τις ευρυζωνικές συνδέσεις VDSL και 4G να φτάνουν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Ακολουθούν πληφορορίες από το Δελτίο Τύπου της εταιρίας.

Το δίκτυο VDSL του ΟΤΕ διατίθεται από τους πρώτους μήνες του 2014 σε ακόμη
περισσότερες περιοχές. Ήδη 280 αστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και 2.250 υπαίθριες καμπίνες στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθηκαι τις Σέρρες διαθέτουν ΟΤΕ VDSL.

Τον Ιούνιο οι ταχύτητες VDSL επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο στις περιοχές Χαλάνδρικαι Ηλιούπολη, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς προγραμματίζονται επιπλέον 1.500 νέες υπαίθριες καμπίνες σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως Κηφισιά, Ν. Κηφισιά, Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ηράκλειο, Χολαργός, Καλαμάκι, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, και Ωραιόκαστρο, Καλαμαριά και Θέρμη.

Παράλληλα, από τον Ιούλιο και μέχρι το τέλος του έτους, 150 νέα αστικά κέντρα εκτός των περιοχών Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα δίνουν ταχύτητες VDSL.

Χάρη στο εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου, το VDSL είναι σήμερα διαθέσιμο σε περίπου 1.200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου να ανέλθει σε 30% μέσα στο 2014.

Παράλληλα, το δίκτυο 4G της COSMOTE αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Από την αρχή του χρόνου, υπηρεσίες 4ης γενιάς έχουν ενεργοποιηθεί στη Λαμία, την Άρτα, τοΜεσολόγγι, την Ιεράπετρα, τα χωριά Αποκορώνου Χανίων, το Δυτικό Πήλιο, τοΩραιόκαστρο, αλλά και στην Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σαλαμίνα και την Τήλο.

Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, η κάλυψη 4G επεκτάθηκε σε περιοχές τηςΚέρκυρας, της Σάμου, της Λέρου, της Δυτικής Ρόδου και της Χερσονήσου Χανίων, αλλά και στο Αγρίνιο, τα Γρεβενά, την Ηγουμενίτσα και την Αμαλιάδα.

Το δίκτυο 4G της COSMOTE προσφέρει τη μεγαλύτερη κάλυψη στην Ελλάδα, καθώς καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, προσφέροντας υπερδιπλάσια κάλυψη από άλλα δίκτυα [1].

Ήδη πάνω από το 60% του πληθυσμού της χώρας μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο 4G της COSMOTE, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να παρέχει 70% πληθυσμιακή κάλυψη έως το τέλος του έτους.

Επενδύοντας σταθερά στην αναβάθμιση και επέκταση του προηγμένου δικτύου της, η COSMOTE είναι σήμερα σε θέση να προσφέρει απίστευτα γρήγορο mobile internet, διαθέτοντας ένα από τα πιο γρήγορα και ποιοτικά δίκτυα στην Ευρώπη, σύμφωνα με μετρήσεις κοινού στο SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα OOKLA, της πιο διαδεδομένης εφαρμογής μετρήσεων internet παγκοσμίως, και της διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας μετρήσεων δικτύων, P3 Communications.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες VDSL και 4G, στο www.ote.gr και στο www.cosmote.gr αντίστοιχα, καθώς και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο του Ομίλου.


[1] Βάσει των δημοσιευμένων στοιχείων κάλυψης 4G στα επίσημα sites των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.

[via]
Μοιραστοίτε το :

1 σχόλιο:

  1. Ωραία όλα αυτά ρε παιδιά, αλλά ήδη η μισή Αττική είναι ακόμα σε μικρές ταχύτητες για τα σημερινά δεδομένα , ενώ έχουν πληρώσει για να έχουν το αντίστοιχο κομμάτι του vdsl.Μήπως όλα είναι μια καλή διαφήμιση και όταν το θυμηθούν να μπαλώσουν και όσα έμειναν έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template | Foutzos Company Entertainiment
Copyright © 2011. TechinPro | Ενημέρωση για ό, τι υπάρχει στον κόσμο της τεχνολογίας και όχι μόνο - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger